AKO JE OHRIDSKI SPORAZUM POČEO DA SE PRIMENJUJE, ŠTA JE SA ZSO? Ministarka Tanja Miščević: O dijalogu treba pričati otvoreno
Foto: Beta Amir Hamzagic

KOPAONIK BIZNIS FORUM

AKO JE OHRIDSKI SPORAZUM POČEO DA SE PRIMENJUJE, ŠTA JE SA ZSO? Ministarka Tanja Miščević: O dijalogu treba pričati otvoreno

Politika -

Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević izjavila je danas, na Kopaonik biznis forumu, da u razgovoru na temu rezultata Srbije u evropskim integracijama treba pričati otvoreno i o dijalogu Beograda i Prištine i zašto još nije osnovana Zajednica srpskih opština, iako je to predviđeno pre mnogo godina, prenosi RTV.

- Hajde da pričamo o dijalogu sa Prištinom. Ne sa Kosovom nego sa Prištinom. Ovo je zvanični naziv dijaloga - rekla je ona na panelu "Proširenje EU i Zapadni Balkan: Da li Srbija može postići cilj do 2030. godine?", na kome su učestvovali i šef Delegacije EU Emanuel Žiofre i ambasador SAD Kristofer Hil.

Govoreći o primeni Ohridskog sporazuma, ona se zapitala šta je sa sporazumima o registarskim tablicama i carinskom pečatu.

- Zar nisu to delovi Ohridskog sporazuma, ako ne grešim? Pa da li su oni sprovedeni? Znači da je Ohridski sporazum počeo da se primenjuje. Ali, sa druge strane imate Zajednicu srpskih opština koja se još ne sprovedi koliko već godina? Kada već razgovaramo o pitanjima. Ne smetaju mi kritike, jer su kritike osnova da radimo. Ali kada kritikujete, budite otvoreni i iskreni u vezi sa tim pitanjima - poručila je Miščevićeva.

Kaže da mehanizam vladavine prava za EU nije uveden jer su imali problem sa zaštitom vladavine prava i zapitala šta znači vladavina prava dodajući nezavisnost sudstva.

Kurir.rs/RTV/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track