KOLOSALNO LICEMERJE ŠOLAKOVIH UREDNIKA! Je l' vas nije sramota da branite RUSKOG AGENTA uhapšenog za proneveru novca?!
Foto: Printscreen, Beta

na pogrešnog konja se kladite

KOLOSALNO LICEMERJE ŠOLAKOVIH UREDNIKA! Je l' vas nije sramota da branite RUSKOG AGENTA uhapšenog za proneveru novca?!

Politika -

Dragan Šolak i njegovi mediji pokrenuli su sve raspoložive resurse i angažovali su vanredno ljudstvo kako bi od predsednika Vojnog sindikata Srbije Novice Antića napravili velikomučenika i žrtvu političkog progona. Međutim, ispostavilo se da je Antić, inače uhapšen pod sumnjom da je proneverio ogromne sume novca, ujedno i ruski špijun!

Briselski politički portal Politiko, pozivajući se na izveštaj zapadnih službi, objavio je da ruska obaveštajna služba koristi srpske agente da se infiltrira u institucije EU i širi proruski narativ o invaziji na Ukrajinu i da je među takvim agentima i Novica Antić. Kakav šamar za Šolaka i njegove urednike koji su ovih dana bombardovali javnost tekstovima u kojima grčevito pokušavaju da odbrane Antića od terora režima, da mu stave oreol pravednika i proglase za neustrašivog heroja koji prkosi vlasti. Kakvo licemerje kolosalnih razmera. U medijskoj imperiji, koja se otvoreno i bez ikakve zadrške stavlja u službu izrazito antiruske politike, uzdanica opozicije i junak udarnih termina i vanrednih kolumni postade ruski agent.

Ironija sudbine je htela i da Antićevu "mračnu stranu" osvetli ugledni politički portal, baš isti onaj u kojem Đilas voli da objavljuje autorske tekstove. Politiko je Novicu Antića označio kao saradnika ruske Federalne službe bezbednosti (FSB), "agent uticaja", čiji je, kako su napisali, zadatak da širi proruski narativ i podriva proevropske i pro-NATO stavove u Srbiji i EU. Portal navodi da je Antić aktivni "agent od uticaja" koji je svesno sarađivao sa ruskom bezbednosnom agencijom, a da je prema navodima iz izveštaja, u oktobru 2023. godine održao sastanak sa evropskim zvaničnicima u Briselu, među kojima su bili i članovi Evropskog parlamenta. Evroparlamentarci s kojima se Antić sreo bili su, između ostalog, Viola fon Kramon iz nemačkih Zelenih, Alesandra Moreti iz italijanske partije Socijalisti i demokrate i Vladimir Bilčik, slovački član konzervativne Evropske narodne partije, objavljeno je u saopštenju za medije, a Politiko piše da je imao uvid i u fotografiju sa sastanka.

Politiko piše da u obaveštajnom izveštaju nema naznaka da su navedeni evroposlanici znali s navodnim Antićevim vezama sa ruskim FSB. Prema navodima zapadnih izveštaja na koje se Politiko poziva, Antić blisko sarađuje sa saradnikom FSB Vjačeslavom Kalinjinom, glavnim urednikom "Veteran njuza", sajta specijalizovanog za vesti o veteranima i oružanim snagama.

Bonus video:

03:02

VESIĆ OŠTRO! ĐILAS I ŠOLAK HOĆE NA VLAST PREKO MEDIJA: Njihova jedina politika je negiranje svega što se radi ODMAH POKREĆU HAJKU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track