BILČIK SE OGLASIO POVODOM SLUČAJA NOVICE ANTIĆA I PISANJA PORTALA POLITIKO: Posebno sam oprezan!
Foto: Beta Miloš Miškov

saopštenje

BILČIK SE OGLASIO POVODOM SLUČAJA NOVICE ANTIĆA I PISANJA PORTALA POLITIKO: Posebno sam oprezan!

Politika -

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik oglasio se na društvenoj mreži X i gde je komentarisao sastanak sa Novicom Antićem, predsednikom vojnog sindikata, kao i pisanje uglednog portala "Politiko" da je Antić agent koji sarađuje sa ruskom obaveštajnom službom, operišući u institucijama EU.

Novica Antić
foto: Zorana Jevtić, Nenead Kostić

- Kao stalni izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, učestvujem u brojnim sastancima sa različitim zainteresovanim stranama kako bih prikupio uvide koji se odnose na region. Ovi sastanci su suštinska komponenta mojih dužnosti. Predmetni sastanak, koji je zatražila Evropska federacija sindikata javnih službi, bio je fokusiran na rešavanje pitanja zapošljavanja vojnika i tekućih pravnih bitaka u vezi sa ovom temom - saopštio je Bilčik na svom X profilu.

Istakao je da ovakvim stvarima daje posebnu pažnju, jer ih smatra veoma ozbiljnim.

- Pošto se EU suočava sa značajnim izazovima povezanim sa stranim mešanjem i dezinformacijama iz Rusije, ja sam posebno oprezan u pogledu ovih pretnji. To je vidljivo i iz mog rada i glasačkog dosijea o ovim pitanjima - zaključio je Bilčik.

Da podsetimo, Novica Antić je uhapšen pod sumnjom da je proneverio ogromne sume novca.

Kurir.rs/A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track