DOBRA JE STVAR ŠTO JE DATO DOVOLJNO VREMENA DA SE SVI PRIPREME ZA IZBORE! Predrag Lacmanović o glasanju 2. juna
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

beogradski izBori

DOBRA JE STVAR ŠTO JE DATO DOVOLJNO VREMENA DA SE SVI PRIPREME ZA IZBORE! Predrag Lacmanović o glasanju 2. juna

Politika -

Kampanja za nove beogradske izbore biće značajno duža, jer je ipak odlučeno da se ne ide na najranije datume, već će Beograđani na birališta izaći 2. juna. Izvršni direktor agencije "Faktor plus" Predrag Lacmanović kaže za Kurir da je na taj način ostavljeno dovoljno vremena da se stranke, pokreti i koalicije spreme za važnu izbornu trku.

On očekuje da će tenzije opasti, ali i napominje da će i vlast i opozicija želeti da neku vrstu tenzija održe ili čak ojačaju zbog mobilizacije birača.

- Dobra je stvar što je dato dovoljno vremena da se pripreme svi za izbore. Ima sasvim dovoljno vremena za kampanju. Tenzija je potrebna ne bi li izbori bili što uspešniji u smislu izlaznosti. I vlast i opozicija će gledati da kontrolišu te tenzije u svoju korist. Međuizborni period trajaće još neko vreme i videćemo kako će se sve ovo odraziti na birače. Epilog ćemo videti 2. juna, a u međuvremenu gledaće se istraživanja. Još je rano jer ne znamo koga merimo u istraživanjima. Pitanje je da li će opozicija ići u jednoj, dve ili više kolona, u kom formatu će stranke desnice da se pojave na izborima, kao i oni koji nisu prešli cenzus. SNS je najavio Pokret za narod i državu i videćemo da li će se tamo naći Zavetnici. Kako će se to odraziti na javno mnjenje, tek treba da se izmeri - objašnjava naš sagovornik.

Bonus video:

04:41

AKO JE USLOV OPOZICIJE DA SE POVUČEMO, OD TOGA NEMA NIŠTA Bulatović: Samo čekamo prepametnog od 619 miliona šta će da nam kaže

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track