POŠTO SU ČESTO U EVROPI, MOGLI BI DA BUDU U EVROPSKOM PARLAMENTU: Radenović: Predstavnici Srbije protiv nasilja se ponašaju čudno
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

nisu prisustvovali sednici

POŠTO SU ČESTO U EVROPI, MOGLI BI DA BUDU U EVROPSKOM PARLAMENTU: Radenović: Predstavnici Srbije protiv nasilja se ponašaju čudno

Politika -

Predsedavajući Skupštinom Srbije Stojan Radenović, koji je danas pozvao poslaničke grupe na konsultacije oko izbora potpredsednika parlamenta, rekao je da nije definitivno odlučeno o tome koliko će potpredsednika biti, zato što deo opozicije sa liste "Srbija protiv nasilja" nije prisustvovao sastanku.

Radenović je ocenio i da se moglo zaključiti iz ponašanja tog dela opozicije da se oni neće pojaviti, prenosi Tanjug.

- Oni se sad čudno ponašaju. Govorim svoje lično mišljenje bez obzira sa koje sam liste. Oni sve komuniciraju sa medijima, ne komuniciraju direktno - rekao je Radenović i primetio da predstavnici te liste sada imaju neke nove zahteve za izbore, pa sad razmišljaju i ko će biti ministar (prelazne vlade).

- To ponašanje nije normalno. Koji smisao ima njihovo učešće u politici, da prevare te glasače? Paradoksalno je. Baš sam pitao Ivicu Dačića i on se ne može setiti, mislim da nije bilo slučajeva, ako vi učestvujete u nečemu, znači morate da idete na konsultacije kad predsednik traži mandatara... - kaže on.

Radenović je naveo da je na konsultacijama u parlamentu bilo reči i o članovima radnih tela i sastavu stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

- Ja sam se malo i šalio u smislu, pošto oni su često u Evropi, pa mogu da budu neki stalni članovi Evropskog parlamenta - rekao je Radenović.

- Sad smo razgovarali uopšteno, bilo je reći o potpredsednicima Skupštine i to smo na neki način zaokružili. Onda što je mnogo važno o odborima, jer svaki odbor ima neki segment, na primer spoljna politika, unutrašnja politika, nauka itd. To je definitivno zaključeno, ali će još sutra malo da se utanači - napomenuo je Radenović.

Radenović je rekao i da je spreman za sednicu Skupštine Srbije u ponedeljak, 18. marta, koju će voditi kao najstariji poslanik.

- Ne znam, s obzirom kako se oni ponašaju, nisu javili...možda će se izjasniti u medijima... Njima je potrebna pomoć nekih savetnika, neki stariji čovek, da šetaju po Srbiji, da svrate u neki kafić, pa da pitaju šta dalje. Jer objektivno, pokazuje se da nemaju taj kapacitet za državnost - rekao je Radenović odgovarajući na pitanje kakvu sednicu očekuje u ponedeljak.

Konsultacijama u Skupštini Srbije su prisustvovali predstavnici liste "Srbija ne sme da stane", koalicije oko SPS, predstavnici SVM, Stranke pravde i pomirenja, Mi glas iz naroda, ali nisu došli predstavnici liste "Srbija protiv nasilja" i koalicije Nada.

Radenović je ranije zakazao, za ponedeljak, 18. mart, sednicu na kojoj treba da se izabere predsednik parlamenta, kao i potpredsednici Narodne skupštine, a na dnevnom redu je i imenovanje generalnog sekretara i izbor radnih tela.

Kurir.rs/Tanjug/Prenosi: A.Ć.

Bonus video:

01:00

SVAKI PREDSEDNIK IMA SVOG DVOJNIKA, ZELENSKI IH IMA ČETIRI Radenović nema dilemu: Prigožin je JEDAN od vlasnik Vagnera

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja