KURTI TVRDOGLAVO ODBIJA DA POVUČE ODLUKU O DINARU! Gabrijel Eskobar: Nisam uspeo da ga ubedim!
Foto: foto: EPA Georgi Licovski, AP/EPA Valdrin Xhemaj

izaslanik SAD za Zapadni Balkan

KURTI TVRDOGLAVO ODBIJA DA POVUČE ODLUKU O DINARU! Gabrijel Eskobar: Nisam uspeo da ga ubedim!

Politika -

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da nije uspeo da ubedi Aljbina Kurtija da promeni odluku o zabrani upotrebe dinara i da se nada da će do dogovora doći glavni pregovarači Beograda i Prištine koji bi, kako je rekao, trebalo da se u utorak sastanu u Briselu.

- Nažalost nisam bio uspešan. I dalje se nadam da će glavni pregovarači u utorak u Briselu naći hitno rešenje kako bi se došlo do transfera novca u evro za te ljude - rekao je Eskobar za Radio slobodna Evropa na albanskom, prenosi Kosovo Online.

On je rekao da je pokušao da ubedi Kurtija da suspenduje odluku dok EU, SAD i Priština ne dođu do dugoročnog rešenja po pitanja sredstava koja stižu iz Srbije.

- Tražio sam od premijera da suspenduje odluku dok mi zajedno sa Evropskom unijom, SAD i Vladom Kosova radimo na dugoročnijem rešenju koje odgovara vašim potrebama, odnosno elektronskimm transferima u evrima preko kosovskog sistema. Ali, sada moramo nešto hitno da uradimo. Nažalost, nisam uspeo da ga ubedim u to - izjavio je Eskobar.

Kurir.rs/RSE/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

Bonus video:

02:58

JEDINE SANKCIJE KOJE BI KURTI OSETIO SU ONE NA VOJNOM PLANU! Drecun tvrdi: Sve je ovo predstava za javnost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track