"5. i 6. MAJA VELIKI VASKRŠNJI SABOR SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE" Vučić: Biće donete važne odluke
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

"5. i 6. MAJA VELIKI VASKRŠNJI SABOR SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE" Vučić: Biće donete važne odluke

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da će 5. i 6. maja biti održan veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske, na kojem će biti donete važne odluke o opstanku srpskog naroda na ognjištima, ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma i zajedničke kulturne baštine.

To je ishod današnjeg razgovora predsednika Vučića sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i patrijarhom SPC Porfirijem.

"Posle višesatnih razgovora koje smo Dodik i ja, u prisustvu patrijarha Porfirija, danas imali, donet je zajednički zaključak da 5. i 6. maja u Beogradu i drugim delovima Srbije bude održan veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske", naveo je Vučić, a saopštila pres služba predsednika.

Na tom Saboru će biti donete važne odluke o opstanku srpskog naroda na svojim ognjištima, njegovom ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma i zajedničke kulturne baštine, napomenuo je Vučić.

Dodao je da će nova Vlada Srbije i Vlada RS pripremiti deklaraciju i moguće druge pravne akte koje će u istom tekstu podneti na usvajanje skupštinama Srbije i RS.

Preneo je da su on i Dodik, patrijarha Porfirija upoznali sa težinom političke situacije u kojoj se nalazi celokupan srpski narod i od njega zatražili blagoslov i podršku SPC.

"O svim drugim detaljima u narednom periodu obavestićemo javnost", dodao je predsednik Vučić.

Bonus video:

10:40

VUČIĆ: U toku je opšti napad na Srbe i SPC, stub našeg naroda na KiM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja