LAJČAK POSLE SASTANKA U BRISELU: Nastavak dijaloga u ponedeljak
Foto: Printscren/X

LAJČAK POSLE SASTANKA U BRISELU: Nastavak dijaloga u ponedeljak

Politika -

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beorada i Prštine Miroslav Lajčak poručio je danas, nakon nove runde dijaloga u Briselu, da je dogovoreno da se razgovori nastave sledećeg ponedeljka.

On je na društvenoj mreži "X" napisao da će Sporazumom o normalizaciji odnosa Srbije i tzv. Kosova morati da se pozabave lideri.

"Ugostio sam dva glavna pregovarača kako bismo razgovarali o implementaciji Sporazuma o putu normalizacije i drugim pitanjima, ukljčujući uticaj odluke o gotovinskom plaćanju. Dogovorili smo se da nastavimo sa ovim pitanjem sledećeg ponedeljka, dok će o Sporazumu morati da se pozabave lideri", naveo je Lajčak.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je novinarima da je srpska delegacija danas insistirala na formiranju Zajednice srpskih opština, naglasivši da problemi moraju da se rešavaju kroz dijalog, a ne jednostranim merama.

Zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi, sa druge strane, rekao je da će do petka tzv. Kosovo i Srbija poslati predloge za rešavanje pitanja u vezi dinara, te da očekuje da će se o tome razgovarati iduće nedelje.

Kurir.rs/Kosovo online

Preneo: R.J.

Bonus video:

02:20

BORELJ I LAJČAK TRAŽE OD SRBIJE ONO ŠTO SAMI NISU U STANJU DA ISPUNE! Čedomir Jovanović: Sa Kurtijem se ništa ne postiže silom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja