"NE BIH DA VAS PLAŠIM, ALI..." Branislav pokazao JEZIVU STVAR U BOJLERU: Otkrio zašto moramo da ga GASIMO DOK SE KUPAMO (VIDEO)
Foto: Printskrin/Instagram

jedan od najvećih strahova srba

"NE BIH DA VAS PLAŠIM, ALI..." Branislav pokazao JEZIVU STVAR U BOJLERU: Otkrio zašto moramo da ga GASIMO DOK SE KUPAMO (VIDEO)

Društvo -

"Isključi bojler dok se tuširaš!", nema ko nije bar jednom čuo ili izgovorio ovu rečenicu kao upozorenje pred odlazak na kupanje. I dok je ovaj, jedan od najvećih strahova u Srba, večita tema za večite podele, jedan majstor iz Srbije je pokazao jezivu stvar koja se nalazi u bojleru i stavio tačku na raspravu!

majstor, Bojler
foto: Printskrin/Instagram

- Zašto ja uporno pričam o ovome? Neki kažu da plašim ljude. Bolje da vas plašim nego da se ne daj Bože desi nešto. Evo, pogledajte sami kako je grejač pukao, vidite unutra, dodiruje cev grejača. I ovde je moglo doći do strujnog udara, sva sreća pa je ovo puklo u toku grejanja. Zato uvek kažem, isključujte bojler dok se kupate, a vi što se smejete ostavite uključen bojler - kaže na snimku koji je objavio Branislav Kostić, vodoinstalater.

majstor, Bojler
foto: Printskrin/Instagram

Vodoinstalater je na snimku pokazao razliku između novog, nekorišćenog i pokvarenog grejača koji je upravo izvadio iz bojlera. Kako se vidi i kako i majstor sam kaže, magnezijumske anode na pokvarenom grejaču skoro i da nema.

- Ovde je išao bakarni grejač, fabrički u ovom kazanu. I naravno, pogledajte kako je sve to puklo, kako se rascvetalo i raspalo, vidite sami - kaže Branislav Kostić u videu i zaključuje:

"Zato menjajte grejače! Verujte mi, koliko god mislite da je skupo, nije kada je život u pitanju. Ne plašim nikog, ali zbog ovakvih stvari može doći do strujnog udara. i isključujte bojler kada se kupate!

Koliko neodržavani bojleri i instalacije mogu da budu opasne nedavno je to potvrdio i slučaj iz Čačka gde je u isto vreme eksplodiralo više bojlera i nakon čega je izbio i požar.

Kurir.rs/Blic

Preneo: M. N.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track