NISU KAO F-35, MNOGO SU SKUPLJI OD F-16 Sve o kupovini "rafala"! Vučić: To su avioni 4++ generacije, mnogo bolji od naših MiG-ova
Foto: Kurir

NISU KAO F-35, MNOGO SU SKUPLJI OD F-16 Sve o kupovini "rafala"! Vučić: To su avioni 4++ generacije, mnogo bolji od naših MiG-ova

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posle važnih sastanka na početku zvanične posete Parizu pomenuo više francuskih kompanija koje ulažu u Srbiju i istakao da se nada daljem rastu investicija.

Upitan oko kupovine "rafala", predsednik Vučić je odgovorio:

"Veoma smo blizu odluci, a znaćete kada potpišemo ugovor. Kada govorite o ceni, u pitanju su letelice koje su među najskupljim na celom svetu. Nisu kao F-35, ali su mnogo skuplji od F-16. To su avioni 4++ generacije, mnogo bolji od naših MiG-ova".

Aleksandar Vučić
foto: screenshot Pink tv

Predsednik Srbije je potom pojasnio:

"Ne smetnite sa uma da, ako danas rešimo da kupimo američke, kineske ili ruske avione, ko može da ih dostavi. Mi nemamo more, pa da može da nam dostavi ko hoće. Šta je to što možemo da uzmemo, a uzimamo najbolje na svetu. Mi bismo kupili još aviona, i na nekim drugim mestima. Nije nama toliki problem u novcu, imamo 4 milijarde evra na računu".

Vučić je dodao da ne možemo da dovučemo avione iz drugih država u Srbiju, a da svoju zemlju moramo da čuvamo.

Bonus video:

00:28

Vučić u Briselu na samitu o nuklearnoj energiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track