"BIRAJU SOPSTVENO UNIŠTENJE" Vučić o opoziciji i bojkotu izbora, a onda poslao i snažnu poruku povodom skupa Bošnjaka
Foto: screenshot Pink tv

kurir u parizu

"BIRAJU SOPSTVENO UNIŠTENJE" Vučić o opoziciji i bojkotu izbora, a onda poslao i snažnu poruku povodom skupa Bošnjaka

Politika -

PARIZ - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se, obrativši se građanima Srbije iz Pariza, dotakao i teme bojkota beogradskih izbora od, kako kaže, strane opozicije.

Vučić kaže da je to njihova stvar, i da biraju sopstveno samouništenje.

Naime, Vučić je ponovio da "nema problem sa tim" što je opozicija najavila da će bojkotovati predstojeće beogradske izbore.

"To je njihova stvar. Ako žele sopstveno političko uništenje, to je njihova stvar i ja nemam problem sa tim", rekao je Vučić novinarima tokom obraćanja iz Francuske.

Govoreći o velikom saboru za Uskrs i negativnim reakcijama iz Sarajeva, predsednik je rekao sledeće:

- Sada su za 12. april zakazali skup svih Bošnjaka. Ja sam srećan što se taj skup održava, i nemam ništa protiv toga. Neka pričaju o čemu hoće. Neka mi kažu šta još Srbija treba da izgradi za Bošnjake. Spreman sam da pomognem, čak i u organizaciji, ako hoće u Novom Pazaru da organizuju. Želimo da se svi Bošnjaci okupe, da razgovaraju, ne vidim loše ništa u tome. Naprotiv, dobro je da čuju šta država Srbija radi za Bošnjake u Srbiji. Želim im uspešan skup, i sve što možemo da pomognemo spremni smo da uradimo, pa čak i da organizujemo to - kaže on.

Budućnost je u saradnji, a ne u sukobima, zaključio je Vučić.

Bonus video:

05:54

NEREALNIM USLOVIMA OPOZICIJA MOŽDA TRAŽI ALIBI ZA BOJKOT? Analitičari o izborima u Beogradu: Jedan zahtev je posebno problematičan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja