ZVERI! NEPOKRETNU MARICU ALBANCI OBEŠČASTILI PRED MAJKOM, PA JE UBILI: Ko je zaklana Srpkinja čiju je sliku pokazao Vučić u SB UN!
Foto: Kurir

zlikovci

ZVERI! NEPOKRETNU MARICU ALBANCI OBEŠČASTILI PRED MAJKOM, PA JE UBILI: Ko je zaklana Srpkinja čiju je sliku pokazao Vučić u SB UN!

Politika -

Tokom sednice Saveta bezbednosti, predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je sliku silovane i mučki ubijene Marice Mirić, kao odgovor na gnusne optužbe od strane Vjose Osmani.

Žrtve srpske nacionalnosti, koje su stradale od albanskog zverstva, su brojne, dodao je Vučić.

- Ta žena je bila silovana nekoliko puta, a onda zaklana. Ali to nije bila tema našeg današnjeg sastanka, molim vas sledeći put nas barem obavestite, jednog kao osnivača UN, da će neki građani dovesti neke ljude kako bi krivicu svalili na drugu stranu... - rekao je Vučić.

UČK, OVK, Suvi Dol, grafit
foto: Kancelarija za KiM

Ko je bila Marica Mirić?

Nakon povlačenja srpske vojske s Kosmeta, pod komandom NATO snaga, albanski esktremisti te 1999. godine su napravili strahovita razaranja i uništenja srpskih naselja i stanovništva. Na udari se između ostalih našla i porodica Mirić koja je bila domaćinska i ugledna.

Imali su jednu ćerku, sa teškom životnom pričom shodno tome da je Marica Mirić, bila je paralizovana.

Bila je odličan student ekonomije iz sela Belo Polje kraj Peći.

Majka je brinula o njoj. 1999. godine nakon povlačenja naše vojske i policije iz ovih predela, ona nije htela da ode odatle. Pakao je nastako onog dana kada je su u njihovu kuću upali pripadnici OVK.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/RTS

Bolesnu Maricu su Albanci pred majkom obeščastili. Onda su je zaklali.

Majka se uspela nekako da se oslobodi, dođe do Pećke patrijaršije i obavesti sve o strahoti kojoj je nažalost svedočila.

Podsećamo, pošto u tadašnjim ratnim okolnostima nije bilo moguće obaviti sahranu u Belom Polju gde je besneo rat, vladika Amfilohije je Maricu sahranio na groblju u dvorištu Pećke patrijaršije.

Maricu je u manastir doneo blaženopočivši mitropolit Amfilohije. On je toliko bio izbezumljen da ništa nismo smeli da ga pitamo. Bila je sa majkom, nepokretna u kolicima. Obeščastili su je i ubili pred majkom. Sanduk nismo imali pa smo je umotali u ćebe i sahranili u dvorištu Pećke patrijaršije.

mitropolit Amfilohije
foto: Youtube prtscr / Crkvena opština Bar

Ovo je igumanija Pećke Patrijaršije Mati Haritina (Pantić) kratko ispričala za "Novosti", a nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sliku srpske mučenice Marice Mirić sa Kosova i Metohije pokazao na SB UN.

Podsetimo, albanski esktremisti te 1999. godine su napravili strahovita razaranja i uništenja srpskih naselja i stanovništva. Jedna od većih tragedija desila se porodici Mirić. Naime, vojnici OVK su jedinu ćerku koja je pritom bila bolesna i paralizovana, prvo obeščastili, a potom zaklali pred očima njene majke.

U tadašnjim ratnim okolnostima nije bilo moguće obaviti sahranu u Belom Polju gde je besneo rat, Amfilohije je Maricu sahranio na groblju u dvorištu Pećke patrijaršije.

Ovo je samo jedan u nizu zverskih zločina Albanaca nad nedužnim Srbima, na koje je danas tokom sednice SB UN ukazao predsednik Aleksadnar Vučić.

(Kurir.rs / Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja