NA SNAZI POKUŠAJ SISTEMATSKOG UGNJETAVANJA! Kancelarija za KiM reagovala: Kurtijev režim odgovoran za epidemiju nasilja nad Srbima
Foto: Kancelarija za KiM

saopštenje

NA SNAZI POKUŠAJ SISTEMATSKOG UGNJETAVANJA! Kancelarija za KiM reagovala: Kurtijev režim odgovoran za epidemiju nasilja nad Srbima

Politika -

Kancelarija za KiM se oglasila povodom najnovijih napada na Srbe koji su se odigrali u poslednjih nekoliko dana.

- Dvojica Srba prebijena su u noći između subote i nedelje u Bošnjačkoj mahali, u severnom delu Kosovske Mitrovice, a samo dva dana ranije Kurtijeva grupa ekstremista je nedaleko odatle, ispred zgrade „Sunce“, opljačkala i pretukla Srbina P. K. a onda je i Bošnjak J. Š. uhapšen na administrativnom prelazu Brnjak, pod isfabrikovanom optužbom za navodne ratne zločine - piše u saopštenju.

Ističu da je sistematsko nasilje nad Srbima postala svakodnevica na KiM, kao i da međunarodna zajednica još jednom ne pokazuje nikakvu zainteresovanost.

- Za ovu najnoviju epidemiju nasilja odgovoran je ekstremistički režim Aljbina Kurtija, čija se politika ugnjetavanja Srba iz kabineta u Prištini, u kojima je osmišljena, sve više preliva na ulice. Da stvar bude gora, i međunarodni sponzori Prištine i Aljbina Kurtija ponašaju se kao da je svakodnevno etnički motivisano nasilje sasvim normalna i uobičajena stvar, budući da je izostala bilo kakva reakcija Kvinte u Prištini na najnoviju seriju napada, ali i na hapšenje J. Š. na koje niko od međunarodnih predstavnika nije digao glas ni reč osude - dodaju iz Kancelarije za KiM.

Podsećaju i da međunarodna zajednica svakodnevno pokazuje dvostruke aršine u pristupu Srbima i Albancima sa KiM.

- Međutim, kada su u centralnoj Srbiji samo zadržana, a ne uhapšena trojica Albanaca za ratni zločin, onda nije bilo predstavnika Kvinte koji nije zvao, protestovao, pritiskao i javno reagovao, što direktno pokazuje politiku dvostrukih aršina međunarodne zajednice - poručili su i dodali:

- Za Kvintu su Srbi očigledno postali legitimna meta, a nasilje protiv njih je kosponzorisano ćutanjem i nereagovanjem stranaca. Više od 500 napada na Srbe i njihovu imovinu od dolaska Kurtija na čelo privremenih institucija samouprave u Prištini je najrečitiji moguć dokaz da je na snazi pokušaj sistematskog ugnjetavanja i zastrašivanja srpskog naroda, sa ciljem da se Kosovo i Metohija etnički očisti od svakog nealbanskog faktora. Oni koji danas ćute pred prizorima nasilja i užasa na severu Kosova i Metohije time šalju jasnu poruku o svojim željama i namerama, ne samo Srbima na Kosovu i Metohiji, već i Srbiji i čitavom srpskom narodu - zaključuju iz Kancelarije.

Kurir.rs/A.Ć.

Bonus video:

02:54

KORISTE SISTEM ANAKONDE NA KiM, KAKO BI ISPRAZNILI PROSTOR OD SRBA! Petronijević: Kurti ne radi ništa sam, zamazuju oči Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track