DRAGOLJUB KOJČIĆ ZA KURIR O NOVOJ VLADI SRBIJE: Komponovana da obezbedi neophodno nacionalno jedinstvo po ključnim pitanjima
Foto: Kurir TV

DRAGOLJUB KOJČIĆ ZA KURIR O NOVOJ VLADI SRBIJE: Komponovana da obezbedi neophodno nacionalno jedinstvo po ključnim pitanjima

Politika -

Politički filozof Dragoljub Kojčić, komentarišući sastav nove Vlade Srbije, za Kurir ocenjuje da je ona očigledno komponovana tako da se održi kontinuitet, ali i da se osveži prema zahtevima komplikovanog vremena koje je pored nama.

- U širokom spektru političkih identiteta ljudi koji čine novu vladu takođe je sigurno ključ njene buduće efikasnosti. S obzirom da će osim uobičajenih nadležnosti vlade jedan od bitnih zahteva u neposrednoj budućnosti biti i međunarodni položaj Srbije u kontekstu rešavanja pitanja Kosova, zaštite Republike Srpske i odbrane od montiranih optužbi za genocid u Srebrenici, smatram da će ovako komponovana vlada da obezbedi neophodno nacionalno jedinstvo po ključnim pitanjima, a samim tim da omogući efikasnu državnu politiku pred međunarodnom zajednicom - jasan je Kojčić.

Dragoljub Kojčić
foto: kurir tv

Podetimo, Vučević je nakon objavljivanja imena novih ministara ukazao nakon 20 godina imamo ministarku iz Niša, ministra iz Uba, kao i da je vladi i 10 dama.

Dodao je da od 31 ministra, potpuno novih je osam, kao i da četvoro predloženih nisu članovi nijedne stranke.

On je kazao da je "prirodno najviše" ministara iz Beograda, ali da ih ima iz Novog Sada i Vojvodine dok će "posle 20 godina jedna ministarka biti iz Niša".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track