"SRPSKI NAROD PLATIO JE NAJVIŠU CENU SVRSTAVANJA NA PRAVU STRANU ISTORIJE" Vučić održao značajan govor u Ruskom domu
Foto: Prinrskrin/Instagram

"SRPSKI NAROD PLATIO JE NAJVIŠU CENU SVRSTAVANJA NA PRAVU STRANU ISTORIJE" Vučić održao značajan govor u Ruskom domu

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić održao je govor u Ruskom domu na temu „Revizija istorijskih činjenica i otpor slobodarskih naroda“, u okviru obeležavanja Dana pobede i završetka vojnih operacija na teritoriji nekadašnje Jugoslavije.

Nakon govora, Vučić se oglasio na Instagramu.

- Srpski narod platio je najvišu cenu svrstavanja na pravu stranu istorije. Očito je, dragi prijatelji, da se nalazimo u samom središtu svojevrsne bitke koja ima za cilj konstruisanje i nametanje željenog istorijskog narativa u vezi sa posebno značajnim, odnosno izuzetno dramatičnim i tragičnim događajima iz perioda 20. veka - rekao je Vučić.

- Republika Srbija je pružala otpor takvim antiistorijskim, anticivilizacijskim i antidemokratskim procesima, pritom uvek izražavajući podjednaki pijetet prema svim žrtvama oružanih sukoba, čime demonstrira odlučnost da neguje neselektivnu kulturu sećanja. Srbi su oduvek bili slobodarski narod koji se neretko u prošlosti borio za sopstvenu ali i slobodu susednih naroda. Srbi nisu narod koji čini genocide. Srbi su žrtveni i herojski narod - podvukao je predsednik Srbije.

Kurir.rs/Preneo: D. P.

Bonus video:

00:12

Aleksandar Vučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track