VUČIĆ SA O'BRAJANOM: Srbija ceni angažman SAD kada je reč o insistiranju na primeni postignutih dogovora u dijalogu
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

VUČIĆ SA O'BRAJANOM: Srbija ceni angažman SAD kada je reč o insistiranju na primeni postignutih dogovora u dijalogu

Politika -

Iako nismo saglasni po većini pitanja koja se tiču KiM, Srbija ceni angažman SAD kada je reč o insistiranju na primeni postignutih dogovora u dijalogu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa pomoćnikom državnog sekretara za evro-azijske poslove Stejt departmenta Džejmsom O'Brajanom na marginama Samita EU Zapadni Balkan u Kotoru.

- Susret sa Džimom O'Brajanom iskoristio sam za razmenu mišljenja o aktuelnoj regionalnoj i geopolitičkoj situaciji, napretku u procesu približavanja Zapadnog Balkana, mogućnostima za dalje jačanje odnosa i širenje saradnje Srbije i EU. Zahvalio sam SAD na podršci reformskom i evropskom putu celog regiona koji će se, prvenstveno, odraziti na nove mogućnosti i bolji život za sve naše građane.

Iskoristio sam priliku da američkom zvaničniku, još jednom, ukažem na izazove i pritiske sa kojima se suočavamo, ponovivši da se Srbija iskreno i bezrezervno zalaže za očuvanje mira, stabilnosti i saradnje, ali i da nikada nećemo odustati od borbe za istinu, pravdu i odbranu nacionalnih interesa naše države i naroda.

Iako se nismo saglasi po većini pitanja koja se tiču KiM, Srbija ceni angažman SAD kada je reč o insistiranju na primeni postignutih dogovora u dijalogu, a na prvom mestu formiranja ZSO.

Bonus video:

00:19

Vučić na svečanom prijemu povodom Dana Evrope

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track