DOŽIVELA SAM ZVERSTVA, TO ŠTO NEMCI SADA RADE JE APSURDNO! Darinka za Kurir o užasima iz logora: Streljali čitave porodice
Darinka Petrović svedok užasa u hrvatskom logoru Jasenovac, Foto: Privatna Arhiva

ogorčena zbog nametanja rezolucije u UN

DOŽIVELA SAM ZVERSTVA, TO ŠTO NEMCI SADA RADE JE APSURDNO! Darinka za Kurir o užasima iz logora: Streljali čitave porodice

Politika -

Ogorčena je i ljuta zbog nametanja etikete genocidnog naroda Srbima i Darinka Petrović (87), koja je i sama svedok užasa u hrvatskom logoru Jasenovac!

U zloglasnom logoru je preminuo i njen brat koji je tada bio beba od godinu dana.

Otac joj je streljan, a majka i sestra su poslate u logor u Nemačkoj, a ona je u zloglosni logor Jasenovac stigla sa starijom sestrom i starijim i mlađim bratom.

- Ironija je to što će Nemci imati uvodnu reč, lično sam doživela zverstva koja su oni odobravali. Gledala sam streljanja čitavih porodica! - istakla je Darinka za Kurir.

ustaške žrtve, Jasenovac, žrtve ustaša
foto: Profimedia

Smatra da je to apsurd nad apsurdima.

- Mi smo sitni u toj celoj borbi, da nije tragično to što rade bilo bi smešno. To što sada nama pripisuju genocid je asurdno i vulgarno. Oni su ti koji su vršili progone i genocid. Svom snagom podržavam Vučića da se izdigne - rekla je Darinka za Kurir.

Podsetimo, delegacija Srbije u Njujorku, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, dobila je informaciju da će Nemačka, inače zemlja poznata po najvećem genocidu u Evropi, jedina imati uvodnu reč na sednici Generalne skupštine UN o rezoluciji o Srebrenici, koja će biti održana sutra, i da će tražiti podršku za predlog te rezolucije.

Bonus video:

02:02

ANA BRNABIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Vučiću su SE i Rezolucija prioritet, nikad nije bio 5 dana van Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track