Konstruktivna i mudra uloga Srbije za početak pregovora

Tanja Fajon

Konstruktivna i mudra uloga Srbije za početak pregovora

Politika -
Fajonova je rekla da je za Srbiju i za Kosovo vrlo bitno da se nastave pregovori o tehničkoj saradnji, otome kako poboljšati život građana i na Kosovu i u Srbiji

VAŠINGTON - Članica Evropskog parlamenta Tanja Fajon izjavila je da će angažman Srbije na evropskim integracijama i njena konstruktivna uloga i suštinski dijalog sa Prištinom otvoriti vrata početku pregovora sa Evropskom unijom.

Fajonova je rekla da je za Srbiju i za Kosovo vrlo bitno da se nastave pregovori o tehničkoj saradnji, otome kako poboljšati život građana i na Kosovu i u Srbiji.

Na pitanje kakav je utisak stekla posle posete Srbiji, evropska poslanica iz Slovenije, rekla je da ima pozitivnih i negativnih informacija iz Beograda i Prištine.

Nadam da će biti dovoljno konstruktivni i mudri da nađu rešenje, dodala je Fajonova. Ona je rekla da sam datum početka pregovora Srbije nije bitan, već da političari i lideri u Srbiji potvrde kredibilitet tog procesa.

Naravno, svi imamo velika očekivanja od srpske vlade. Žao mi je da čujem neke negativne informacije da Srbija nije željna da brzo ide prema EU, a bitno je da svi ljudi znaju da je to proces koji će poboljšati život ljudi. Zbog toga vlasti treba da nastave celi proces reformi koje su bitne za Srbiju, ocenila je evropska poslanica, prenosi Slobodna Evropa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track