Vučić: Izvoz municije od 100 miliona evra u Indoneziju

Vučić: Izvoz municije od 100 miliona evra u Indoneziju

Politika -
Srbija je zainteresovana za podizanje odnosa na još viši nivo, rekao je minsitar odbrane

BEOGRAD - Potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić danas se zahvalio ambasadoru Indonezije u Beogradu Samjuelu Samsonu "na podršci da Srbija dobije ugovor sa Indonezijom vredan 100 miliona evra za izvoz municije".

Vučić je naglasio da je Srbija zainteresovana za podizanje odnosa na još viši nivo i konstatovao da postoji prostor za unapređenje saradnje u oblasti odbrane, ekonomije, ali i u drugim sferama.

On je, u razgovoru sa Samsonom da poseti Srbiju i obećao je da će izaslanik srpskog ministarstva odbrane biti upućen u Džakartu do kraja godine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Sagovornici su pozitivno ocenili visok nivo bilateralnih odnosa i konstatovali da između dve zemlje ne postoje otvorena pitanja, navodi se u saopštenju.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo što se Sporazum o saradnji u oblasti odbrane, koji je potpisan 2011, uspešno realizuje i što doprinosi unapređenju vojne saradnje.

Samson je, naglašavajući interes Indonezije za unapređenje saradnje u svim oblastima, "potvrdio podršku svoje zemlje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije".

Ambasador je predstavio novog izaslanika odbrane Indonezije u Srbiji, dodaje se u saospstenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track