Skupština u ponedeljak o Dulićevom imunitetu
Foto: Tanjug

Skupština u ponedeljak o Dulićevom imunitetu

Politika -
Skupština ne može da bude utočište i Dulićev slučaj nije jedini, kazao šef parlamenta Nebojša Stefanović

BEOGRAD - Predsednik Skupština Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da će zakazati za ponedeljak sednicu paralmenta na kojoj će se razmatrati ukidanje imuniteta bivšem ministru životne sredine Oliveru Duliću.

Stefanović je novinarima u parlamentu rekao da je Administrativni odbor dostavio Skupštini materijal koji je dobio od Tužilaštva za organizovani kriminal, u kome su vidi da se Duliću stavljaju na teret višemilionske korupcionaške afere.

"Obrazloženje Tužilaštva je na četiri kucane strane. Dulić se danas pozvao na imunitet i on se mora ukinuti da bi se nastavio dalji proces", rekao je Stefanović.

On je kazao da Skupština ne može da bude utočište i da Dulićev slučaj nije jedini jer, kako je naveo, ne sme se stati na jednom čoveku.

Dulić je danas na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da se prilikom jutrošnjeg pokušaja hapšenja pozvao na poslanički imunitet kako bi imao vremena da javnosti objasni da se protiv njega politička hajka. On je kazao da nije prekršio zakon i da se neće pozvati na poslanički imunitet. Tužilaštvo za organizovani kriminal sumnjiči Dulića za zloupotrebu službenog položaja u vezi sa izdavanjem dozvola za postavljanje optičkih kablova na trasama državnih puteva.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da iz dokaza i podataka koje je policija do sada prikupila proizlazi da je prilikom izdavanja osam dozvola od Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja investitoru Nuba invest iz Beograda došlo do kršenja Zakona o planiranju i izgradnji i da postoje sumnje da su tri lica zloupotrebila službeni položaj.

Policija je danas posle saslušanja pustila vršioca dužnosti direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka, a u toku je saslušanje bivšeg pomoćnika ministra za prostorno planiranje Nebojše Janjića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track