Nikolić: Ministri, ne igrajte se!

Predsednik Republike upozorio članove Vlade

Nikolić: Ministri, ne igrajte se!

Politika -
U novoj srpskoj vladi potreban neko ko bi ministrima rekao da "više nema igre" kada je reč o ulaganju u Srbiju, rekao predsednik Srbije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je u novoj srpskoj vladi potreban neko ko bi ministrima rekao da "više nema igre" kada je reč o ulaganju u Srbiju. On je na pitanje novinara da li je u Srbiji komplikovano započeti biznis, odgovorio da je u četvrtak obavešten o zastoju u ratifikaciji energetskog sporazuma između Srbije i Italije, kao i da je vlada istog dana donela odluku da prihvati taj sporazum i uputi ga na usvajanje u Narodnu skupštinu.

"Mislim da mora neko da se izdvoji ko će tamo da opredeli politiku i da kaže da više nema igre, posebno ministrima, da nema igre oko infrastrukture, oko energetskog sektora i ulaganja u našu industriju", rekao je Nikolić. On je upozorio da svaka izgubljena investicija znači izgubljeno radno mesto."Izgubljeno poverenje jednog investitora iz Italije je izgubljeno poverenje svih investitora iz Italije i s tim se ne igra. Sada je dragoceno svako radno mesto", istakao je Nikolić.

Predsednik Srbije rekao je da je njegovo mišljenje o Italiji promenjeno na bolje nakon sastanka sa predsednikom ove države Đorđom Napolitanom i drugim visokim zvaničnicima. "Doputovao sam u zemlju koja nam je prijateljska, ali za koju sam mislio da potpuno sledi one koji odlučuju o našoj sudbini. "Međutim, kod predsednika Napolitana i drugih saradnika naišli smo na srdačan prijem, potpuno uvažavanje Srbije. Podržali su naš stav da Srbiji ne treba dodatno postavljati nijedan uslov, pogotovo ne sada kada građani Srbije teško žive", kazao je Nikolić.

Predsednik Srbije je naglasio i da bi postavljanje Srbiji uslova da prizna nezavisnost KiM kako bi postala član EU značilo odbacivanje Srbije iz evropske porodice. "Zamolio sam sagovornike u Italiji da pokrenemo akciju da konačno i EU poštuje principe dogovaranja i principe koje je sama nametnula drugim državama da, kada nas upoznaju sa zahtevima i kada poželimo da budemo član, da ispunimo te zahteve i da s pravom očekujemo da budemo član", kazao je Nikolić.

On je izjavio i da je Italija veliki spoljnotrgovinski partner koji ohrabruje svoje investitore da investraju u Srbiju i podsetio da je tokom posete ovoj državi imao i sastanak sa klubom investitora koji posluju u našoj zemlji. "Srbija je pred velikim izazovima da se sa Italijom zaista poveže mnogo više nego do sada zato što je Italija, kao država koja je priznala nezavisnost Kosova, uz potpuno poštovanje onoga što Srbija radi, svesna da joj treba pomoći, a ne samo je stavljati pred nova iskušenja", zaključio je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track