Đilas pada do Nove godine!

Promene u Beogradu

Đilas pada do Nove godine!

Politika -
Deo naprednjaka sve glasnije traži smenu vlasti u prestonici, ali konačnu reč će dati Aleksandar Vučić, koji se o podeli u stranci još ne oglašava

BEOGRAD - Beograd podelio naprednjake.Deo naprednjaka ozbiljno zagovara i pritiska vrh stranke da sruše Dragana Đilasa s mesta gradonačelnika Beograda i da SNS u gradu napravi koaliciju sa SPS i DSS. To, međutim, kako Kurir saznaje, još definitivno nije odlučeno pošto se čeka poslednja reč čelnika SNS i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, koji se o tome još ne oglašava.Da se nešto dešava, potvrđuju i izjave potpredsedničkog dvojca SNS Nebojše Stefanovića, koji je i čelnik Skupštine Srbije, i Zorane Mihajlović, ministarke energetike, razvoja i zaštite životne sredine. Zanimljivo je da su njih dvoje u istom danu opleli po Đilasu, koji je bio u trodnevnoj poseti Americi.- Tačno je da nismo zadovoljni svim aspektima rada vlasti u Beogradu, uskoro ćemo u stranci da govorimo na tu temu, ali o daljim planovima u ovom trenutku ne mogu da pričam - rekao je Stefanović pre dva dana, a slično ponovila i Mihajlovićeva.A onda je juče članica Predsedništva SNS Jadranka Joksimović, koja je i narodna poslanica, sazvala konferenciju za novinare na kojoj je negirala da se išta formalno dešava tim povodom, uz potvrdu da „postoji jedna vrsta nezadovoljstva upravljanjem gradom Beogradom“.- Da postoji bilo kakva formalna inicijativa unutar stranke, ne postoji. Onog dana kada bude postojala ili ne bude postojala definitivno, mi ćemo svakako izaći u javnost s tim informacijama - rekla je Joksimovićeva.Inače, uđe li se u priču o promeni vlasti u Beogradu, još je nepoznanica ko bi zauzeo Đilasovo mesto. Prema saznanjima Kurira, sve glasnije se pominje Aleksandar Antić iz SPS, koji je sada predsednik Skupštine grada, ali tu je čak i Andreja Mladenović iz DSS.- Mladenović najverovatnije neće biti gradonačelnik, a DSS to i ne traži. Ta funkcija bi svakako trebalo da pripadne SNS. S obzirom na to da je većina naprednjaka već delegirana na bitne funkcije, postoji mogućnost da SNS ustupi to mesto Antiću - kaže naš izvor.Aleksandar Antić juče nije bio dostupan za komentar, dok šef beogradskih demokrata Aleksandar Šapić nije želeo da komentariše naša saznanja.

Joksimović: Postoji izvesno nezadovoljstvo upravljanjem gradom
Joksimović: Postoji izvesno nezadovoljstvo upravljanjem gradom

Dva scenarijaKurir je još prošlog meseca objavio da socijalisti i naprednjaci planiraju da smene DS u Beogradu. Prema jednoj verziji, s promenom vlasti krenuće se iz opštine Čukarica, gde je DS u vlasti sa SPS i DSS. Prema drugoj, SNS i SPS čekaće da se završi izborna skupština demokrata 10. novembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track