Fejzulahu: Vreme je da Čanak ode
Foto: KURIR

Fejzulahu: Vreme je da Čanak ode

Politika -
Nenad Čanak jedini i neprikosnoveni vođa pune 22 godine i za sve te godine nikada nije imao čak ni protivkandidata na kongresu stranke

BEOGRAD - Nema mogućnosti napretka Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ukoliko na njeno čelo ne dođe neko drugi, jer je Nenad Čanak jedini i neprikosnoveni vođa pune 22 godine, izjavio je nekadašnji visoki funkcioner, a danas "običan" član stranke Emil Fejzulahi.

Fejzulahi je istakao da za sve te godine Čanak nikada nije imao čak ni protivkandidata na kongresu stranke, a u međuvremenu su promenjeni svi potpredsednici i članovi Izvršnog i Glavnog odbora, zbog čega je vreme da svi zajedno kažu sadašnjem vođi "dosta je, hajde se malo odmori".

"Smatram da stranka konačno mora biti samostalna, a ne večiti privezak nekim drugim strankama. Moramo da se naviknemo da smo u opoziciji i moramo da radimo na poboljšanju kvaliteta života ljudi u Vojvodini, jer je i osnovno načelo LSV bolji život u Pokrajini", naveo je on.

Fejzulahu je, najavljujući moguću protivkandidaturu Čanku na stranačkim izborima, rekao da mu s različitih strana stiže podrška i da će prihvatiti kandidaturu ako dobije podršku dovoljnog broja odbora.

On je dodao da je iz izborne trke spreman da izađe samo ukoliko se za mesto predsednika kandiduje još neko ko bi mogao da ima veće šanse od Čanka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track