Dačić:Rešićemo Kosovo u ovom mandatu
Foto: Sanino

Dačić:Rešićemo Kosovo u ovom mandatu

Politika -
Mi zaista smatramo da sva otvorena pitanja mora da reši naša generacija, što znači da u ovom mandatu vlade i predsednika rešimo sva ključna pitanja - pregovore o članstvu u EU i sve vezano za Kosovo i Metohiju, rekao je premijer Srbije

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da su vlada i predsednik Srbije spremni na pronalaženje konačnog rešenja za Kosovo do kraja mandata i najavio da će sledeći sastanak sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem najverovatnije niti održan 7. novembra.

"Mi zaista smatramo da sva otvorena pitanja mora da reši naša generacija, što znači da u ovom mandatu vlade i predsednika rešimo sva ključna pitanja - pregovore o članstvu u EU i sve vezano za Kosovo i Metohiju", rekao je Dačić.

Premijer je novinarima u Vladi Srbije posle sastanka sa direktorom direktorata za proširenje EU Stefanom Saninom rekao da je spreman da u Briselu sa Tačijem razgovara i o najtežim temama.

On je dodao da je posrednica Evropskle unije u pregovorima visoka predstavnica Ketrin Ešton naglasila da neće nametati teme za razgovore i da će sve o čemu se dogovore dve strane u pregovorima biti prihvaćeno od strane EK, odnosno EU.

"Verovatno će se razgovarati o različitim temama. Sigurno da je običaj da se krene od lakših, ali ne bežimo od razgovora o najtežim temama. Mi smo spremni da pričamo ne samo o struji i telefonima, već i o konačnom rešenju", kazao je Dačić

Sanino je poručio da je Evropska komisija veoma zadovoljna načinom na koji je dijalog počeo, susretom Tačija i Dačića u Briselu. On nije želeo da posebno komentariše dijalog, jer njime posreduje Eštonova, ali je naveo da EK želi da vidi progresivnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

"Mi nismo ovde da namećemo uslove, nego da radimo na zajedničkom cilju da Srbija postane clanica EU", poručio je Sanino.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track