TADIĆ ODLUČIO: Đilas novi šef DS

Konačna odluka Tadića

TADIĆ ODLUČIO: Đilas novi šef DS

Politika -
Lider DS Boris Tadić dao načelnu saglasnost da Dragan Đilas preuzme vođenje stranke, a da on bude počasni predsednik demokrata

BEOGRAD - Prelomio.U danu kad je dobio sina Vuka, Dragan Đilas dobio je u nasledstvo i vođenje Demokratske stranke, saznaje Kurir! Lider DS Boris Tadić je iz Nemačke, gde mu je juče uručena nagrada Crveni Bok, dao zeleno svetlo da njegov zamenik i doskora glavni rival preuzme vođenje stranke.- Tadić je dao načelnu saglasnost da prihvata poziciju počasnog predsednika. Usaglašene su izmene Statuta, prema kojima će i počasni predsednik, potpredsednici, predsednici Izvršnog odbora i Političkog saveta i sekretar stranke biti članovi užeg predsedništva, na koje će, kako je Tadić zahtevao, biti preneta neka dosadašnja ovlašćenja šefa stranke. Do sada je lider imao ekskluzivno pravo na suspenziju svakog člana i odluke bilo kog organa stranke. To se prenosi na uže predsedništvo - navodi izvor Kurira iz vrha DS.Naš sagovornik kaže da je dogovoreno da u širem predsedništvu bude 29 članova, delegata iz svih okružnih odbora, uključujući i Kosovo, i dodaje da se još usaglašava Politička deklaracija, kojom će biti naglašena socijaldemokratska orijentacija DS.Naš sagovornik kaže da se Tadić danas vraća iz Nemačke i oba dokumenta biće mu data na još jednu proveru. Među otvorenim pitanjima je i to da li će biti šest ili sedam potpredsednika DS, kao i da li će jedan od njih biti Miodrag Rakić. Tadić će konačnu reč dati u subotu, dan pre održavanja sednice Glavnog odbora DS.

Pristao na sve dogovore
Pristao na sve dogovore

Dragan Šutanovac
Dragan Šutanovac

Šule koordinator, direktor ili sekretarDogovoreno je, kako saznajemo, da Dragan Šutanovac bude član užeg predsedništva. Tri moguće funcije za Šutanovca su generalni sekretar, politički direktor ili koordinator resornih odbora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track