Nenad Prokić zbog uvreda napustio LDP

Prekipelo

Nenad Prokić zbog uvreda napustio LDP

Politika -
Prokić navodi da su zbog vređanja Eminovića dva člana Predsedništva iz protesta napustila sednicu, dok preostalim članovima, njih dvadesetiosam, to nije predstavljalo bilo kakvu smetnju, pa su ostali na sednici

BEOGRA - Dosadašnji funkcioner Liberalno - demokratske partije (LDP) Nenad Prokić podneo je ostavku na mesto u Glavnom odboru i na članstvo u stranci. U pismu je Prokić naveo da ostavku podnosi zbog vređanja na nacionalnoj osnovi člana Glavnog odbora LDP-a Hakije Eminovića iz Medveđe, na poslednjoj sednici Predsedništva stranke 2. novembra.

Prokić navodi da su zbog vređanja Eminovića dva člana Predsedništva iz protesta napustila sednicu, dok "preostalim članovima, njih dvadesetiosam, to nije predstavljalo bilo kakvu smetnju, pa su ostali na sednici". On je dodao da je u članstvo Glavnog odbora ionako kooptiran bez pristanka.

Prokić je 30. oktobra objavio pismo pod naslovom "Umesto govora na Glavnom odboru LDP-a" u kojem je oštro kritikovao predsednika stranke Čedomira Jovanovića zbog liderske samovolje i ocenio da je stranka u veoma lošem stanju. "LDP je u veoma lošem stanju.

Oštrica LDP-a, po kojoj je bio prepoznatljiv, sasvim se istupila. Moramo ponovo da pronađemo politiku, jer smo je izgubili", naveo je Prokić u pismu "običnim clanovima" LDP-a i dodao da nema više procepa između LDP-a i drugih stranaka, a procep je osnov svake demokratije.

LDP: Prokićeve klevete

Apsolutno su neistinite klevete koje je Nenad Prokić izneo kao argumentaciju za napuštanje stranke,jer sednici Predsedništva o kojoj govori nije ni prisustvovao, za razliku od nas, saopštili su Judita Popović, Robert Šebek i Kenan Hajdarević, članovi Predsedništva LDP.

Ne dozvoljavamo nikome, pa ni Prokiću, da se igra ovako opasnim lažima i tako pokušava da diskredituje Liberalno demokratsku partiju.

Među članovima, glasačima, poslanicima i članovima Predsedništva LDP ima mnogo ljudi koji su pripadnici manjinskih naroda. U njih spadamo i mi, i niko od nas ne bi bio spreman da sluša ili pristane na bilo kakvu naznaku verske ili nacionalne diskriminacije ili uvrede.

Srbija bi danas bila bolja zemlja da je toliko energije kao narodni poslanik koristio u Skupštini Srbije, u kojoj je, za četiri godine, u raspravama učestvovao tek nešto preko pola sata, zakljčuju u saopštenju članovi Predsedništva LDP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track