BEDA: Na listi čekanja za narodnu kuhinju
Foto: Print Screen

Kruševac

BEDA: Na listi čekanja za narodnu kuhinju

Srbija -
Sredstva od 12,5 miliona dinara godišnje iz gradskog budžeta i robne donacije Vlade, odnosno Ministarstva za rad i socijalnu politiku, dovoljna su da podmire potrebe najugroženijih stanovnika

KRUŠEVAC - Kruševački Crveni krst uveo je kategoriju “na čekanju” za korišćenje usluga narodne kuhinje jer se za obrok povremeno javljaju i ljudi koji nisu na spisku najugroženijih, rekao je sekretar te organizacije Milomir Petronijević.

Petronijević je kazao da se broj korisnika narodne kuhinje nije menjao u poslednjih pet godina, napomenuvši da se povremeno, u talasima, javljaju i pritisci koji se uspešno usaglašavaju sa mogućnostima.

“Broj od 600 korisnika nije se menjao u poslednjih pet godina, a u međuvremenu smo uveli kategoriju "na čekanju" i do sada je, ukoliko neko od stalnih korisnika ne dođe, uvek bilo onih koji su tu da popune taj broj”, kazao je Petronijević.

Hrana se distribuira na četiri punkta u Kruševcu, i to u dva romska naselja, Marko Orlović i Panjevac, kao i u dve gradske mesne zajednice, dok o kvalitetu obroka vode računa nutricionisti ustanove “Nata Veljković”.

Prema rečima sekretara Crvenog krsta, sredstva od 12,5 miliona dinara godišnje iz gradskog budžeta i robne donacije Vlade, odnosno Ministarstva za rad i socijalnu politiku, dovoljna su da podmire potrebe najugroženijih stanovnika.

“U prvih devet meseci od ministarstva smo dobili deset najosnovnijih namirnica i na taj način smo mogli da uštedimo sredstva iz gradske kase, kao i da obezbedimo sigurnost u snabdevanju”, naveo je Petronijević.Među korisnicima ove usluge najzastupljeniji su pripadnici romske populacije, kao i korisnici MOP-a (materijalno obezbeđenje porodice), Centra za socijalni rad, dodao je sekretar Crvenog krsta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track