LDP stao u odbranu uvređenih plavuša RTS

Traže hitnu sednicu

LDP stao u odbranu uvređenih plavuša RTS

Politika -
Da li će i kako reagovati novinarska udruženja, njihova je stvar, ali smatram da mi, poslanici, ne smemo da ostanemo nemi na ovakvo srozavanje ugleda skupštine, zaključio je Ostojić poslanik LDP

BEOGRAD - Poslanik Liberalno demokratske partije (LDP) Zoran Ostojić zatražio je od predsednice skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje Vesne Marjanović da hitno zakaže sednicu tog odbora, povodom, kako je naveo, "primitivnog napada poslanika Demokratske stranke Srbije (DSS) Siniše Kovačevića na novinarke RTS".

"Smatram da je Odbor pravo mesto na kome bi bio osuđen ovakav način komunikacije u skupštini, pošto je Kovačević zloupotrebio institut postavljanja poslaničkih pitanja tokom koga su drugi poslanici onemogućeni da na bilo koji način reaguju", poručio je Ostojić, prenosi informativna služba LDP.

Pored neprimerenog rečnika kojima je vređao žene zbog boje njihove kose, ovaj Odbor, smatra Ostojić, mora da se odredi i prema uvredama upućenim novinarskoj profesiji.

"Da li će i kako reagovati novinarska udruženja, njihova je stvar, ali smatram da mi, poslanici, ne smemo da ostanemo nemi na ovakvo srozavanje ugleda skupštine", zaključio je Ostojić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track