SNS: Ko deli priručnik otpora protiv vlasti
Foto: Rts

Skupština Srbije

SNS: Ko deli priručnik otpora protiv vlasti

Politika -
Taj priručnik na 45 strana objašnjava na koji način pružiti otpor republičkoj vlasti i da taj priručnik unosi nemir među građane i ruši ustavni poredak na grub način, rekao je Predrag Mijatović

BEOGRAD - Poslanik SNS Predrag Mijatović reekao je danas da parlament ne treba da raspravlja o prekomponovanju vlasti na lokalnom nivou nego o priručniku za pružanje građanskog otpora koji se, kako je naveo, pojavio u Vojvodini. On je naveo da taj priručnik na 45 strana objašnjava na koji način pružiti otpor republičkoj vlasti i da taj priručnik unosi nemir među građane i ruši ustavni poredak na grub način. "Taj priručnik nije štampan i deljen slučajno jer se upravo aktuelizije pitanje budžeta i pitanje finansiranja nadležnosti Vojvodine. Ne znam ko stoji iza toga", kazao je Mijatović i dodao da postoje indicije da iza toga stoje pojedine stranke čiji članovi "prebijaju ljude na ulici ispred kafane".

"Prepoznaće se oni", dodao je Mijatović.

Prethodno je, šefica poslaničke grupe Lige socijademokrata Vojvodine (LSV) Aleksandra Jerkov pitala je prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića kako i pod kojim uslovima dolazi do prekomponovanja vlasti u lokalnim samoupravama."Kako se dešava da stranke koje nisu pobedile na izborima preuzimaju vlast na lokalu? Kako se dešava da su odbornici izloženi pretnjama i ucenama i da im je nuđeno mito da bi učestvovali u novim koalicijama", navela je Jerkov u delu sednice Skupštine Srbije za postavljanje poslaničkih pitanja."Znamo šta se desilo u Novom Sadu i Zrenjaninu. Videli smo šta je pokušano da se desi u Kikindi. Da li to treba da očekujemo u Subotici i Somboru? Da li je Vučiću poznato kakvim se metodama lokalni funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS) služe kako bi privoleli odbornike da pomognu SNS da dođe na vlast čak i u opštinama u kojima je izgubila izbore", upitala je Jerkov.Ona je ocenila da Vučićeva borba protiv korupcije nema smisla ako zna šta radi SNS na lokalu, a da je, ako ne zna, onda to nešto što treba rešiti u SNS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track