Srbi iz kosovske policije odbili poslušnost

Neće protiv svojih

Srbi iz kosovske policije odbili poslušnost

Politika -
Hoti nije potvrdio niti demantovao navode šiptarskih medija koji su ranije javili da su pripadnici policije srpske nacionalnosti "dezertirali"

PRIŠTINA - Portparol regionalne policije za Kosovsku Mitrovicu Besim Hoti kaže da je osam pripadnika Kosovske policije srpske nacionalnosti odbilo da izvršava svoje zadatke. Hoti nije potvrdio niti demantovao navode šiptarskih medija koji su ranije javili da su pripadnici policije srpske nacionalnosti "dezertirali".

Stanje u selu Brđani na severu Kosovske Mitrovice je i dalje napeto ali mirno. Albanski stanovnici tog dela Kosova kažu da su odlučni da ostanu u svojim kućama. Predstavnik Albanaca iz naselja Brđani Nazmi Ismailji je izjavio da se, uprkos teškoj situaciji, nijedna od 25 albanskih porodica nije udaljila od svoje kuće.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi, koji je zajedno sa generalnim direktorom Kosovske policije Špendom Madžunijem posetio naselje Brđane, od Euleksa i Kfora zatražio je da stvore uslove da se nastavi izgradnja kuća.

Redžepi je izjavio da će specijalne jedinice Kosovske policije Rosu intervenisati jedino ako bude ugrožena sigurnost građana tog dela Kosova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track