Filip Riker danas sa Dačićem

Poseta Beogradu

Filip Riker danas sa Dačićem

Politika -
Riker i Dačić će razgovarati u 12 sati, a posle sastanka biće prosleđeno saopštenje

BEOGRAD - Zamenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Filip Riker sastaće se danas u Beogradu sa premijerom Ivicom Dačićem, najavljeno je iz Vlade Srbije.

Riker i Dačić će razgovarati u 12 sati, a posle sastanka biće prosleđeno saopštenje. U ambasadi SAD u Beogradu nisu mogli da kažu detalje Rikerove posete. Rikerova poseta spada u redovne radne posete regionu, rečeno je Tanjugu u vašingtonskoj administraciji.

"Poseta je još od ranije planirana, i nema veze sa presudom Haškog tribunala dvojici hrvatskih generala, niti je specijalno vezana za neke novosti u razgovorima Beograda i Prištine", rekao je sagovornik iz Vašingtona.

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD prethodno je boravio u Beogradu početkom jula, kada je razgovarao sa Dačićem, koji je tada bio mandatar za sastav vlade.

Riker je u ponedeljak bio u Podgorici, gde je, posle razgovora sa šefom crnogorske diplomatije Nebojšom Kaluđerovićem saopšteno da nova Vlada Crne Gore može da računa na podršku SAD u u procesu pristupanja Evropskoj uniji i NATO.

Sarajevski mediji najavili su da će Riker ove sedmice posetiti BiH, kako bi sa zvaničnicima razgovarao o postizanju konkretnih koraka ka Evropskoj uniji i članstvu te države u NATO.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track