Dačić: Hrvati mesecima ne odgovaraju na moje pozive

Neće da pričaju

Dačić: Hrvati mesecima ne odgovaraju na moje pozive

Politika -
Predsednik Vlade Srbije kaže da je predložio susret sa Zoranom Milanovićem, ali da hrvatska strana nije previše zainteresovana

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je potrebno naći rešenja za "jednu vrstu" normalizacije odnosa sa Hrvatskom i da već nekoliko meseci traži dijalog sa predstavnicima Vlade Hrvatske, ali da ne dobija odgovor.

"Ne smemo dozvoliti da taj led postaje deblji. Treba iznaći neko rešenje za jednu vrstu normalizacije odnosa sa Hrvatskom", rekao je Dačić. On je naveo da se Hašim Tači pre sastanka u Briselu sa predstavnicima srpske vlade sastao sa hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem koji je, prema rečima Dačića, Tačiju ponudio da posreduje u dijalogu između njega i srpskog premijera.

"Ja sad pitam ko će da posreduje u dijalogu između Milanovića i mene, jer ja taj dijalog tražim već nekoliko meseci. Predlažem, a odgovora nema", istakao je predsednik Vlade Srbije. Dačić je ocenio da hrvatska strana "jednostavno nije previše zainteresovana" i dodao da ako oni nisu zainteresovani za dijalog nije ni on.

Govoreći o današnjem sastanku sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Filipom Rikerom, Dačić je preneo da je Riker ponovio da su izuzetno pozitivne odluke Vlade Srbije da nastavi dijalog sa Prištinom uz posredovanje EU i da u tom smislu SAD podržavaju ubrzavanje i nastavak evropskih integracija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track