Nikolićeve slike u svim ambasadama

Ministarstvo spoljnih poslova

Nikolićeve slike u svim ambasadama

Politika -
Uramljena fotografija Tomislava Nikolić treba da se istakne u prijemnim salonima ili na drugim prikladnim mestima u ambasadama i konzularnim predstavništvima

BEOGRAD - Ministarstvo spoljnih poslova Srbije naredilo je da se u svim ambasadama i konzulatima na vidna mesta istaknu fotografije predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Zoran Marković je prošle nedelje, po nalogu predsednika Republike, uputio dopis diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije širom sveta sa instrukcijom o postavljanju Nikolićevog portreta.

Dodaje se da je Marković naveo da se uramljena fotografija Tomislava Nikolić istakne u prijemnim salonima ili na drugim prikladnim mestima u ambasadama i konzularnim predstavništvima i precizirao da mora da bude u formatu 30 puta 45 centimetara.

Takva praksa, kako je navedeno, nije česta, pa do sada nisu bile istaknute ni slike Borisa Tadića, Milana Milutinovića, Zorana Lilića, Dobrice Ćosića, kao ni Slobodana Miloševića. Poslednji put takva praksa se primenjivala sa portretima Josipa Broza Tita.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track