Najnovije vesti

Homen: Neće biti političkog revanšizma u DS

Homen: Neće biti političkog revanšizma u DS

Politika
Ja se nadam i želim da verujem da neće biti političkog revanšizma u DS-u. Ali mislim da o tome ne treba pričati, to će najbolje pokazati vreme, rekao je poslanik DS

BEOGRAD - Poslanik DS Slobodan Homen izrazio je uverenje da u DS-u posle izborne skupštine stranke neće biti političkog revanšizma.

"Ja se nadam i želim da verujem da neće biti političkog revanšizma u DS-u. Ali mislim da o tome ne treba pričati, to će najbolje pokazati vreme. Ako ga ne bude bilo mislim da će DS funkcionisati vrlo jedinstveno", rekao je Homen, odgovarajući na pitanje da li članovi poslaničkog kluba koji su bili na strani Borisa Tadića osećaju neku bojazan za svoju budućnost i pozicije u stranci.

Upitan kako će reagovati u vezi sa pozivom novog predsednika stranke Dragana Đilasa da svi članovi bivše vlade podnesu ostavke, Homen koji je bio državni sekretar u Ministarstvu pravde, kaže da se ne oseća prozvanim.

"Ne mogu da se osećam prozvanim budući da je direktno apostrofirao ministre pa onda ne bih to komentarisao. Da je mene "prozvao", ja bih se oglasio, ovako neću", poručio je Homen. On je ocenio i da je situacija u poslanickom klubu Demokratske stranke trenutno normalna, ali da poslanički klub DS mora da bude mnogo aktivniji u smislu kritike vlasti i ponašanja kao opozicija.

"Pretpostavljam da je jedan od razloga zašto se to do sada nie radilo to što se čekala skupština stranke koja je sada završena. Mislim da DS mora da bude daleko aktivnija u skupštini ako želi da se pozicionira kao lider opozicije", kaže Homen.

"Jedno od otvorenih pitanja koja postoje trenutno u poslaničkom klubu je da li će Dragoljub Mićunović nastaviti da bude predsednik poslaničkog kluba ili će to biti neko drugi. Mislim da ta odluka pre svega zavisi od novog predsednika stranke, ali za sada nema nekih naznaka da će doći do promena".

Homen kaže i da bi predlog trebalo da stigne od predsednika stranke pa će se oko tog predloga onda izjasniti poslanici.

"Kada je u pitanju Mićunović, mislim da on uživa nesporno poverenje poslaničkog kluba kao neko ko je zaista autoritet i ko je, na kraju krajeva, osnivač DS-a. A bilo koje drugo rešenje... Naravno, pre svega zavisi koje bi to bilo rešenje pa bi tek onda mogli da se opredelimo da li bi dobio ili ne bi dobio podršku. To je u ovom trenutku teško reći pošto ne znamo ko bi bio drugo rešenje", zaključio je Homen.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...