Batinaš Čanak jedini kandidat za lidera LSV
Foto: KURIR

Čvrsta ruka

Batinaš Čanak jedini kandidat za lidera LSV

Politika -
Nenad Čanak dobio podršku 37 odbora LSV, saopštila ta stranka i dodala da će Deveti kongres LSV biti održan 8. decembra

NOVI SAD - Jedini kandidat za predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) biće ponovo Nenad Čanak, koji vodi od njenog osnivanja, 14. jula 1990. godine. Čanak je dobio podršku 37 odbora LSV, saopštila je danas ta stranka i dodala da će Deveti kongres LSV biti održan 8. decembra.

Utvrđena je i lista od šest kandidata za tri potpredsednička mesta. Branislav Bogaroški dobio je podršku 35 odbora LSV, Aleksandar Jovanović 33, Đorđe Stojšić 30, Olena Papuga i Tibor Vaš dobili su podršku osam odbora LSV, a Maju Timotijević je podržalo šest odbora.

Glavni odbor je usvojio i listu od 75 kandidata za stalni sastav Glavnog odbora LSV, a utvrđene su liste predsednika i članova nadzornog odbora, izborne, statutarne i verifikacione komisije, koji će biti zaduženi za sprovođenje procedura i organizaciju. Kongres će se održati u Novom Sadu, a o izboru najvišeg stranačkog rukovodstva izjasniće se 1.271 delegat.

Podsetimo, Nenad Čanak je 23. septembra 2012. pretukao Beograđanina Pavla Lešanovića i naneo mu teške telesne povrede. Posle dva dana poricanja, pod pritiskom Kurira je priznao da je batinao Lešanovića.

http://www.youtube.com/watch?v=6pj4n3HuLzg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track