SNS večeras o promeni vlasti u Beogradu

Glavni odbor

SNS večeras o promeni vlasti u Beogradu

Politika -
Zar mislite da bih bio neozbiljan da na televiziji javno kažem da znam ko bi imao većinu, rekao lider naprednjaka i potpredsednik Vlade

BEOGRAD - Promena vlasti u Beogradu biće jedna od teme večerašnje sednice Glavnog odbora SNS, izjavio je lider naprednjaka i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić. Prema njegovim rečima, sigurno je da večeras neće biti konačnog odgovora na to pitanje i da očekuje da će se na narednim sednicama Glavnog odbora znati više o prekomponovanju vlasti u Beogradu.

Na pitanje da li je sa partnerima na republičkom nivou, pre svega SPS i PUPS razgovarao o prekomponovanju vlasti u Beogradu, Vučić je rekao."Zar mislite da bih bio neozbiljan da na televiziji javno kažem da znam ko bi imao većinu."

Upitan da li će se na GO razgovarati o potencijalnim opcijama za Beograd on je istakao da hoće, ali da se ne radi o "pitanju otimanja, uzimanja, prekomponovanja ili spasavanja već o širem političkom kontekstu". "Mnogo važnija pitanja nalaze se pred zemljom", rekao je Vučić novinarima uoči sednice GO. On je dodao i da će teme sednice GO biti aktuelna politička pitanja, borba protiv korupcije, Kosovo i Metohija, stanje u zemlji, ali i unutarstranačka pitanja.

Lider naprednjaka je najavio da će sastav Predsedništva SNS biti podmlađeno novim članovima među kojima je pomenuo ministra pravde Nikolu SElakovića, savetnika predsednika Srbije Marka Đurića, poslanicu SNS Jadranku Joksimović... Vučić je rekao da će naredna sednica GO biti 20.decembar, na kojoj će biti razmatrana promena statuta. Sednici GO prisustvuje predsednica Narodne partije Maja Gojković.

Argumentovno ću kritikovati Tribunal u UN

Aleksandar Vučić je izjavio da će na sednici SB UN oštro i argumentovano kritikovati rad Haškog tribunala. On je novinarima rekao da će na sednici izneti stav koji dele svi državni organi Srbije. "Nesumnjivo je da ću veoma žestoko i argumentovano kritikovati rad Haškog tribunala", naglasio je Vučić pred sednicu GO SNS. Savet bezbednosti će 5. decembra razmatrati šestomesečni izveštaj o radu Tribunala, a na toj sednici Srbiju će predstavljati Vučić. Izveštaj o radu Tribunala podneće glavni tužilac i predsednik tog suda Serž Bramerc i Teodor Meron.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track