Srbi u šatorima proveli još jednu noć na Jarinju
Foto: Zoran Šaponjić

Kosovska kriza

Srbi u šatorima proveli još jednu noć na Jarinju

Politika -
Srbi sa severa, koji već treći dan protestuju u međuzoni sprečavajući radnike novopazarskih Puteva da nastave izgradnju putu, i prošlu izuzetno hladnu noć proveli su pored logorskih vatri i dva šatora

JARINJE - Građani iz četiri opštine sa severa Kosova proveli su i prošlu noć na Jarinju, na mestu gde su blokirali radove na izgradnji objekata za integrisano upravljanje prelazima prema centralnoj Srbiji.

Ni jutros nema radova na objektima planiranog integrisanog prelaza u međuzoni između Jarinja i Rudnice. Srbi sa severa, koji već treći dan protestuju u međuzoni sprečavajući radnike novopazarskih Puteva da nastave izgradnju putu, drugu izuzetno hladnu noć proveli su pored logorskih vatri i dva šatora, koji su postavili na ovom mestu. Jutros ih je u međuzeni nekoliko stotina, a noć je protekla mirno i bez incidenata.

Saobraćaj od Leposaviće prema Raški jutros se odvija nesmetano.

Jutro i dan ovde će proteći u iščekivanju rezultata današnjeg sastanka predstavnika opština sa severa Kosova i predsednika Nikolića koji je za po podne zakazan u Beogradu. Posle tog sastanaka predsednici opština odmah će se vratiti na Jarinje i rezultate razgovora preneti narodu. Posle toga odbornici četiri skupštine opštine i narod odlučiće da li će protest biti nastavljen i prekinut.

Predsednik opštine KM Krstimir Pantić juče je izjavio da su izjave Ivice Dačića ohrabrujuće, ali da se Srbi plaše prevare od međunarodne zajednice.

Okupljeni su kazali da su odlučni da se ne razilaze sve dok ne dobiju čvrste, pisane garancije da na severu Kosova neće biti granice sa centralnom Srbijom i da će moći da koriste dokumenta koje izdaje MUP Republike Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track