Kosovski Srbi u 15 sati sa Nikolićem i Dačićem

Kosovska kriza

Kosovski Srbi u 15 sati sa Nikolićem i Dačićem

Politika -
Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je da veruje premijeru Srbije Ivici Dačiću i u njegove dogovore u Briselu, ali da su Srbima sa severa Kosova potrebne pisane garancije

BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izajvio je danas da će se predstavnici Srba sa severa Kosova danas u Beogradu sastati sa državnim vrhom.

Drecun je rekao da bi predstavnici Srba sa severa Kosova trebalo da razgovaraju sa predsednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Ivicom Dačićem i da će sastanku prisustvovati i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović.

Sastanak bi trebalo da počne u 15 sati u zgradi Predsedništva.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je juče da veruje premijeru Srbije Ivici Dačiću i u njegove dogovore u Briselu, ali da su Srbima sa severa Kosova potrebne pisane garancije jer su ranije više puta prevareni. Prema njegovim rečima, građani će biti na prelazu Jarinju prema centralnoj Srbiji "sve dok se sastanak ne održi i dok se ne dobiju pisane garancije da će zahtevi biti ispunjeni".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track