Pavićević:Ne očekujem nikakve dodatne dodatne probleme na Jarinju

Administrativni prelaz

Pavićević:Ne očekujem nikakve dodatne dodatne probleme na Jarinju

Politika -
Šef pregovaračko tima Vlade Srbije Dejan Pavićević obišao radove na Administrativnom prelazu Jarinje i najavio da će prelaz početi sa radom u ponedeljak

JARINJE - " Administrativni prelaz Jarinje po integrisanom sistemu upravljanja počeće da radi sutra ujutro. Prema svim dosada postignutim sporazumima i dogovorima ja tu ne očekujem nikakve dodatne probleme. Radovi na Jarinju teku po planu", izjavio je danas oko 14.30 sati Dejan Pavićević šef pregovaračkog tima Vlade Srbije.

U vreme dok je Pavićević obilazio radiove na Jarinju na mesto gde se grade objekti integrisanog prelaza stigli su i pretstavnici Euleksa koji su se kratko sreli s Pavićevićem, a posle 5 do 6 minuta otišli u pravcu punkta Kfora i starog prelaza na Jarinju.

Očekuje se da u narednih par sati na Jarinje sitgnu kontejneri za smeštaj pripadnika Euleksa i KPS policije.

U ovim trenucima radovi na Jarinju i dalje teku punom parom, a na nevelikom gradilištu je najmanje 15 velikih građevinskih mašina i najmanje stotinjak radnika.

Oko 17 sati u međuzoni na Jarinju, na mestu gde će biti integrisani prelaz postavljena su tri bela kontejnera sa oznakama UN.

Ti kontejneri od baze Kfora na Jarinju do prelaza prevezeni su kamionima sa oznakama Euleksa.U tim kontejnerima biće smešteni policajci KPS i službenici Euleksa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track