Mišković u ćeliji s Jožefom Kasom!

Ekskluzivno otkrivamo

Mišković u ćeliji s Jožefom Kasom!

Politika -
Najpoznatiji zatvorenik juče prebačen u CZ, gde mu je za cimera dodeljen nekadašnji direktor subotičke filijale Agrobanke

BEOGRAD - Ja sam nevin. A ti?Nekad najbogatiji Srbin, a sada najpoznatiji zatvorenik u Srbiji, Miroslav Mišković prebačen je juče rano ujutru iz pritvora Specijalnog suda u Centralni zatvor, a ćeliju u Bačvanskoj, kako ekskluzivno saznaje Kurir, deli s Jožefom Kasom! Izvor Kurira iz vrha MUP otkriva da je Miškoviću dodeljena dvokrevetna ćelija, a ne, kako su neki mediji pogrešno objavili, jednokrevetna soba. U CZ Miškoviću su za cimera odredili bivšeg funkcionera SVM Jožefa Kasu, koji je 20. novembra uhapšen u aferi „Agrobanka“. Kasa je bivši direktor subotičke filijale Agrobanke, dok je Mišković u pritvoru zbog slučaja privatizacije preduzeća za puteve.- Mišković je juče prebačen u CZ, u takozvani Hajat, a određeno je da ćeliju deli s Jožefom Kasom, uhapšenim u aferi „Agrobanka“. Ne ulazimo u to da li se poznaju odranije ili ne, važno je da pritvorenici ne budu iz istog predmeta - kaže izvor Kurira.Iako je godinama uživao u izobilju i luksuzu, Mišković se vrlo brzo spustio na zemlju, pa je pre dva dana ručao zatvorski pasulj! I ne samo da je pojeo celo sledovanje nego je i pohvalio kuvara! Ipak, vlasnik „Delta holdinga“ od juče može i da poručuje hranu iz određenih restorana. Mišković je, naime, dobio spisak restorana iz kojih će moći da naručuje hranu, odnosno da izabere određeni jelovnik. Inače, Miškovića je pre dva dana posetila kćerka Ivana Mišković Karić sa suprugom Goranom Karićem i odnela mu lične stvari - veš, garderobu, papuče, kao i knjigu, a naredne dve nedelje najbogatiji Srbin nema pravo na posete, kao ni na pakete, osim u izuzetnim slučajevima, ako mu, na primer, zatrebaju lekovi.

U sudu - stiskavacDok je bio u pritvoru u zgradi Specijalnog suda, Mišković je ćeliju od 10 kvadrata delio sa još tri cimera. U ćeliji su dva kreveta na sprat, metalna kaseta za lične stvari, kao i WC šolja, tuš i umivaonik. Iako se nije žalio na smeštaj, kako tvrdi izvor našeg lista, videlo se da mu nije svejedno.Za šta se terete cimeriMiroslav Mišković: Zloupotreba službenog položaja30 miliona evraJožef Kasa: Zloupotreba službenog položaja13miliona evraDobija novac i u zatvoruMišković u pritvoru nema pravo ni na kakve telefonske razgovore, ali može da se pretplati na dnevnu štampu. Porodica i prijatelji mogu na zatvorski račun da mu uplate novac, koji bi trošio u zatvorskoj kantini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track