Verica Kalanović: Hapšenje Miškovića dobro organizovano!

Intervju, ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave

Verica Kalanović: Hapšenje Miškovića dobro organizovano!

Politika -
Hapšenje Miškovića nije senzacionalizam, već dobro organizovana akcija. Na dobrom smo putu na napravimo sistem u borbi protiv korupcije, kaže Verica Kalanović

BEOGRAD - Punu podršku borbi protiv korupcije.Hapšenje Miškovića nije senzacionalizam, već dobro organizovana akcija nadležnih, koji su napravili uvid u poslovanje putarskih preduzeća, kaže u intervjuu za Kurir Verica Kalanović, ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave.♦ Opozicija zamera da ovo nije sistemska borba protiv korupcije?- Po formiranju Vlade napravili smo konsenzus da borba protiv kriminala i korupcije ne bude medijska, već suštinska. Na dobrom smo putu. Moramo da imamo nezavisne i snažne institucije. Ne može da se desi da potpredsednik Vlade kaže: „Ja sam sebi presudio“. Mene je mnogo potresla Vučićeva rečenica na početku ove borbe da „on zna da je time sebi presudio“. Institucije moraju da bude nezavisne i niko ne sme da bude jači od države, nijedan tajkun.♦ Znate li na koga je Vučić mislio kada je rekao da su pojedini bivši ministri uzimali od Miškovića od 30.000 do 50.000 evra mesečno?- Nisam u glavi listala ko bi to mogao da bude. Sigurna sam i više od 100 odsto da Vučić nije mislio na mene. Već sam jednom rekla za vaš list da se pitam u kojoj ja to zemlji živim kada su bivše kolege iz prošle vlade mogle da rade tako nešto i da se razbacuju luksuzom. Opet ponavljam - da li su oni normalni?!♦ Da li je u prethodnoj vlasti bilo volje da se sprovedu postupci poput Miškovića i ostalih velikih zverki?- Prošloj vladi mora da se oda priznanje za istragu protiv braće Šarić. Često ih kritikujem, ali i bivša vlada je pokazala da ima snage da se u nekoj meri bavi organizovanim kriminalom. Ali nije napravila sistem.

DS se prosvetlio u opozicijiKako gledate na predlog demokrate Dušana Petrovića o regionalizaciji centralne Srbije?Izgleda da je DS odlaskom u opoziciju doživeo prosvetljenje. Drago mi je ako je, kao dugogodišnji centralista, shvatio koliko je važno pitanje regionalizacije Srbije. Mnogo puta sedela sam s njim i govorila: „Dušane, gde će nam duša ako ne napravimo život u svim delovima Srbije.“ Ne slažem se s njegovim predlogom da cela centralna Srbija bude jedan region, ali ga javno pozivam da razgovaramo o modelima regionalizacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja