BURNO: Vučić i Dačić ribali direktore!

Tajni sastanak u vili „Bokeljka“

BURNO: Vučić i Dačić ribali direktore!

Politika -
Rasprava o „Srbijagasu“, EPS i Telekomu trajala četiri sata. Vicepremijer i premijer do jutra razgovarali o odnosima u koaliciji

BEOGRAD - Dogovor kuću gradi.Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, lideri stranaka Ivica Dačić, Aleksandar Vučić, Mlađan Dinkić, Rasim Ljajić, Velimir Ilić, predsednik Skupštine Nebojša Stefanović, direktor kancelarije za KiM Aleksandar Vulin i šef pregovaračkog tima Beograda Dejan Pavićević razgovarali su u nedelju uveče o platformi za KiM, ali i o javnim preduzećima.Sastanak u vili „Bokeljka“ bio je prilično buran, pa je trajao od šest po podne do 10 uveče. Kad su svi otišli, u vili su ostali samo Vučić i Dačić i do pola tri ujutru razgovarali u četiri oka o odnosima u vladajućoj koaliciji.Sastanku su, inače, prisustvovali i direktori javnih preduzeća Dušan Bajatović, Predrag Ćulibrk i Aleksandar Obradović, koje su lideri koalicije „preslišavali“ o stanju u preduzećima koje vode.- Oni su govorili o dugovanjima firmi, a mi smo tražili da predlože rešenje za izlaz iz te situacije. Država ne može da održava više te sisteme, jer recimo EPS ima 60.000 zaposlenih, a oko 50 milijardi dinara godišnje izdvaja samo za plate. To je neodrživo! - kaže za Kurir jedan od učesnika sastanka. Direktori EPS i „Srbijagasa“ pravdali su se, dodaje naš sagovornik, da su u gubitku jer se njima duguje veliki novac, a oni nabavljaju struju i gas po većoj ceni od one po kojoj prodaju.- Tražili su povećanje cene struje i gasa za dvadeset odsto, ali nisu dobili odobrenje za to. Činjenica je da nekog poskupljenja mora biti, ali ne tolikog - kaže naš izvor.Kada je reč o Kosovu, razgovor je bio burniji.- Jeste dugo trajalo, diskusija je bila burna, ali pokazalo se puno jedinstvo u svim pitanjima. To je veoma važno - rekao je lider NS Velimir Ilić. Dogovoreno je, kako saznajemo, da se detalji platforme iznesu poslanicima u parlamentu u četvrtak, a da se nakon toga predstave i zemljama Evropske unije, od kojih se takođe očekuje podrška.

Rezidencija i za lidere DOSU vili „Bokeljka“, u kojoj se u nedelju veče sastao državni vrh, svojevremeno su se sastajali lideri DOS sa tadašnjim premijerom Zoranom Đinđićem. Vila je inače rezidencija premijera, u ovom slučaju Ivice Dačića, u kojoj se održavaju radne večere i sastanci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja