Dačić: Milanović u sredu u Beogradu

Prva poseta

Dačić: Milanović u sredu u Beogradu

Politika -
Hrvatski premijer razgovaraće samo sa premijerom Srbije

BEOGRAD - Premijer Hrvatske Zoran Milanović će u sredu doći u Beograd.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić potvrdio je danas da će se u sredu u Beogradu sastati sa hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem.

Glavne teme razgovora dvojice premijera biće regionalna i saradnja dve države i podrška na putu evropskih integracija. Milanović će u Beogradu razgovarati samo sa premijerom Dačićem, a poseta prestonici Srbije biće realizovana na predlog hrvatskog premijera.

Dačić je prošle sedmice kazao da je spreman da se sastane sa hrvatskim kolegom i istakao da dve države moraju da sarađuju, budu praktične i da ostvare komunikaciju koja će im omogućiti da njihovi odnosi ne budu kao u ledenom dobu.

Milanović u Beograd dolazi, prvi put od stupanja na dužnost premijera maja prošle godine. Predsednik Hrvatske Ivo Josipović je nedavno rekao da je dobro je što će doći do susreta srpskog i hrvatskog premijera, jer će taj susret, nakon nekih neprihvatljivih poruka iz Beograda, ponovo okrenuti odnose dveju zemalja u dobrom pravcu.

Da se radi na pripremi susreta dvojice premijera potvrdila je još ranije Tanjgu šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić .

Premijer Srbije Ivica Dačić je prošle nedelje kazao da je spreman da se sastane sa hrvatskim kolegom i istakao da dve države moraju da sarađuju, budu praktične i da ostvare komunikaciju koja će im omogućiti da njihovi odnosi ne budu kao u ledenom dobu.

"Nije to pitanje simpatije ili antipatije, mi smo države koje moraju da saraduju", rekao je Dačić.

Šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić je u jednoj od ranijih izjava rekla da se radi na pripremi susreta premijera dve države, a potom je i hrvatska štampa pisala o tome da bi u relativno bliskoj budućnosti moglo da dođe do tog susreta ali na neutralnom terenu.

Hrvatski predsednik Ivo Josipović je nedavno rekao da je dobro je što će doći do susreta srpskog i hrvatskog premijera, Ivice Dačića i Zorana Milanovića, jer će taj susret, nakon nekih neprihvatljivih poruka iz Beograda, ponovo okrenuti odnose dveju zemalja u dobrom pravcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track