Malovićeva: Vučić ne može sam protiv korupcije

Bivša ministarka pravde

Malovićeva: Vučić ne može sam protiv korupcije

Politika -
Jedan čovek, u ovom slučaju potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, ne može sam da se bori protiv korupcije, već i ostali segmenti u državi koji predstavljaju sadašnju vlast moraju da prate tu borbu i šalju jasnu poruku, rekla je bivša ministarka pravde

BEOGRAD - Bivša ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je da je sadašnja borba protiv korupcije "logičan sled" borbe protiv kriminala koju je započela prethodna vlada.

"Ne možemo se na efikasan način boriti protiv korupcije ako ne rešimo brojne probleme na polju organizovanog kriminala koje smo imali i još imamo", rekla je Snežana Malović.

Ona je, međutim, ocenila da se borba protiv organizovanog kriminala i korupcije ne može svoditi isključivo na hapšenja i sudske postupke.

"Hoću da kažem da jedan čovek, u ovom slučaju potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, ne može sam da se bori protiv korupcije, već i ostali segmenti u državi koji predstavljaju sadašnju vlast moraju da prate tu borbu i šalju jasnu poruku", rekla je bivša ministarka. Snežana Malović, tokom čijeg je mandata sprovedena reforma pravosuđa koja je kasnije osporavana i kritikovana, istakla je da je potrebno ojačati pravosuđe. "Pri tom mislim i na tužilaštvo i na sudstvo. Mi u našem sistemu moramo imati dostojne i stručne i sudije i tužioce koji će moći da iznesu sve procese koji su pred njima. Naravno, prethodno imamo pitanje policije, takvi kadrovi moraju biti i unutar policije", rekla je Malovićeva. Snežana Malović bila je poslanica Demokratske stranke, ali je podnela ostavku na tu funkciju posle poziva novog predsednika DS-a Dragana Đilasa da svi bivši ministri iz te stranke vrate poslaničke mandate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track