BOGATAŠ: Političar iz vrha DS na tajnom računu ima 4,1 milion evra!

Kurir ekskluzivno saznaje

BOGATAŠ: Političar iz vrha DS na tajnom računu ima 4,1 milion evra!

Politika -
Tokom istraga o spornim privatizacijama službe bezbednosti otkrile da visoki funkcioner DS u inostranstvu krije milione

BEOGRAD - A glumi poštenjačinu i siromaha.

Visoki funkcioner Demokratske stranke ima tajni račun u inostranstvu, na koji je legao 4,1 milion evra, ekskluzivno saznaje Kurir. Prema našim informacijama, do privatnog računa sa milionskim iznosom došle su službe bezbednosti tokom istraga o spornim privatizacijama, zbog čega je demokrata (ime poznato redakciji) sada pod lupom istražnih organa. Inače, ovaj demokrata nije „sitna riba“ u svojoj stranci, već važi za čoveka od velikog poverenja partijskog rukovodstva.- U sklopu istraga o spornim privatizacijama pažnju nam je privukao jedan predmet. Tokom njegovog istraživanja utvrdili smo da jedan dobropozicionirani funkcioner DS ima skriveni privatni račun. Daljom istragom došli smo do podataka da se na tom računu krije 4,1 milion evra, koje taj demokrata kao državni funkcioner nije prijavio državi - navodi izvor Kurira.Naš sagovornik kaže da je slučaj DS-ovca milionera sada pod lupom istražnih organa kako bi se utvrdilo poreklo novca. Naime, dotični demokrata (37) je u poslednjih pet godina, od kada je stupio na državnu funkciju, imao platu od oko 150.000 dinara (1.500 evra). Da nije potrošio ni dinar svoje plate od 2008. do danas, na računu bi mogao da ima tek 90.000 evra. Zato je pitanje odakle pare.

Ispituje se da li je oštećen državni budžet

Slučajem demokrate milionera bave se nadležni organi i uskoro se očekuju prvi rezultati istrage.- On je sada predmet istrage, ispituje se odakle mu novac i da li su na skriveni račun uplaćivane prljave pare od sumnjivih privatizacija, raznih mahinacija i(li) zloupotrebom službenog položaj, čime je možda oštećen državni budžet - navodi izvor Kurira.

Ljubavnik

Visokopozicionirani funkcioner DS inače je javnosti poznat po brojnim ljubavnim vezama. Kako saznajemo, sada je u ljubavi sa koleginicom koja je nedavno napustila svoju stranku i prešla u drugu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track