DSS: Nismo nudili Albancima stolicu u UN

Reagovanje

DSS: Nismo nudili Albancima stolicu u UN

Politika -
Dačić je rekao da je iluzorno da komentariše poziv Demokratske stranke Srbije da podnese ostavku zbog navodne izjave da je spreman da Kosovu da "stolicu" u UN

BEOGRAD - Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković izjavio je da u vreme prethodnih pregovora kosovskim Albancima nije nuđena stolica u Ujedinjenim nacijama, kao što je to rekao predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

Kako se navodi u pisanom saopštenju DSS, Petković je naveo da Dačić "i zbog ove nove, najgrublje laži" mora da podnese ostavku na mesto premijera.

"Dačić je prvi predsednik Vlade Srbije koji nudi da naša južna pokrajina treba da dobije članstvo u UN. Posle ovih izjava postoji samo jedan izlaz za Dačića, a to je da odmah podnese neopozivu ostavku. On je jednostavno izgubio svaki legitimitet da vodi Vladu. To se ne može popraviti izmišljanjem laži", rekao je Petković.

On je naglasio da Srbija mora da ima dostojnog premijera i da to svakako više nije Ivica Dačić.

Premijer Srbije izjavio je ranije večeras da se Srbija sigurno nikada neće saglasiti s tim da Kosovo "dobije stolicu" u Ujedinjenim nacijama, osim ako to ne bude rezultat sveobuhvatnog rešenja koje je u skladu sa nacionalnim i državnim interesima.

Dačić je rekao da je iluzorno da komentariše poziv Demokratske stranke Srbije da podnese ostavku zbog navodne izjave da je spreman da Kosovu da "stolicu" u UN.

"Iluzorno je da komentarišem optužbe koje nemaju veze sa realnošću. Bar do sada me niko nikada nije optuživao za kapitulanstvo, možda samo za previše agresije. Nisam ja nudio Albancima stolicu u UN, ali drugi jesu", kazao je premijer novinarima u Palati Srbija.

Dačić je ukazao da je tokom mirovnih pregovora nuđeno nekoliko različitih primera, među kojima i da Kosovo dobije stolicu u UN ukoliko ostane autonomija u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track