Kosovski Srbi blokirali put kod Rudara
Foto: Rojters

Priština-Raška

Kosovski Srbi blokirali put kod Rudara

Politika -
Saobraćaj nije obustavljen, ali je usporen jer su postavljeni veliki betonski blokovi

ZVEČAN - Kosovski Srbi postavili su danas prepreke na magistralnom putu Priština - Raška, u mestu Rudare kod Zvečana, kako bi onemogućili prolazak pripadnicima kosovske carine i kosovske pogranične policije.Saobraćaj na ovom putnom pravcu, za sada, nije obustavljen, ali je usporen jer su u Rudaru, na magistralnom putu postavljeni veliki betonski blokovi tako da vozila prolaze između njih.

Magistralni put Kosovska Mitrovica - Ribarić, u Zubinom potoku, takođe je blokiran od strane lokalnih Srba.Okupljeni građani rekli su da ne žele ovim putnim pravcem da propuste vozila kosovske pogranične policije i kosovske carine koji bi iz Prištine trebalo da stignu ovim putem na integrisani prelaz Jarinje.

Kosovski Srbi kažu da na ovaj način poštuju ranije donete odluke svojih skupština opština i jasno izražen stav da ne žele uspostavljanje carine na prelazima Jarinje i Brnjak.

Sa okupljenim Srbima oko 11 časova razgovarali su i vojnici Kfora iz Tima za vezu sa lokalnim stanovništvom, a na licu mesta se može videti i jedno vozilo UN.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track