SRS ojadio Skupštinu: Spiskali 14,1 milion i traže još
Foto: KURIR

SRS ojadio Skupštinu: Spiskali 14,1 milion i traže još

Politika -
Po osnovu naknade za korišćenje sopstvenog vozila najviše je inkasirala Radica Jocić - 1,9 miliona dinara, a oktani su bili papreni i kod Lidije Dimitrijević, Dušana Marića, Milorada Krstina, Milana Škrbića, Mirka Munjića, Momčila Duvnjaka, Dušanke Plećević, Vlade Milojkovića i Zorana Popovića

BEOGRAD - Poslanici SRS, u sporu sa Skupštinom zbog dnevnica, naplatili milione za utrošeno gorivo. Uzeli za gorivo 14,1, a traže još 8,4 miliona dinara.

Radikalima je 14,1 milion dinara isplaćeno u periodu od septembra 2009. do maja prošle godine, a upravo za taj period poslanici SRS potražuju dnevnice i regres.Po osnovu naknade za korišćenje sopstvenog vozila najviše je inkasirala Radica Jocić - 1,9 miliona dinara, a oktani su bili papreni i kod Lidije Dimitrijević, Dušana Marića, Milorada Krstina, Milana Škrbića, Mirka Munjića, Momčila Duvnjaka, Dušanke Plećević, Vlade Milojkovića i Zorana Popovića.Iako oni po zakonu imaju pravo na ovu naknadu, ostaje dilema da li je moralno da i na ovu sumu traže još po 600.000 dinara po čoveku, i to za dnevnice koje su ukinute još 2009."Imali smo uredne putne naloge i sledovale su nam te naknade. Ničeg nema spornog. Mogu ovi iz vlasti da smišljaju koje god hoće akrobacije, ali zakon je na našoj strani i sigurno će izgubiti spor", kaže Momčilo Duvnjak, jedan od inicijatora tužbe protiv parlamenta.Nekadašnji parlamentarci SRS ukupno traže 8,4 miliona dinara, a nedavno je istekao rok koji su Skupštini dali za vansudsko poravnanje. Pošto je parlament odbio da pregovara, radikali će početkom februara podneti tužbu, koju bi osim pomenutih deset poslanika trebalo da potpišu i Sulejman Spaho, Milorad Buha, Vitomir Plužarević i Bojan Mladenović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track