URS: Đilas i DS imaju pravo da kukumavče
Foto: Rts

Odgovorili

URS: Đilas i DS imaju pravo da kukumavče

Politika -
Pravo DS i Dragana Đilasa je da kukumavče i to pravo im niko ne može uskratiti. Bez obzira na njihove jadikovke, mi nastavljamo da radimo“, zaključio je Selaković.

BEOGRAD- Portparol Ujedinjenih regiona Srbije Marko Selaković kaže da lider Demokratske stranke Dragan Đilas pokušava da marketinškim izjavama prikrije strmoglavi pad rejtinga DS i loše vođenje Grada Beograda.

"Začuđen sam da se Dragan Đilas ponaša po sistemu "Selo gori, a baba se češlja", pokušavajući da marketinškim izjavama prikrije strmoglavi pad rejtinga DS i loše vođenje Grada Beograda, gde u poslednjih nekoliko meseci nijedan projekat nije dovršen do kraja" rekao je Selaković.

Selaković je, kako se navodi u njegovoj pisanoj izjavi, istakao da ljudi iz DS, umesto da zasuču rukave, pokušavaju marketinški da stvore sliku o sebi i svojoj stranci.

"Mi radimo i rešavamo probleme, prešli smo svaki pedalj Srbije. Na terenu smo svakog dana sa građanima i privredom. Ne vodimo politiku iz kabineta, već u Vladi Srbije gradimo regionalne autoputeve, stabilizujemo finansije, ukidamo namete i takse, rešavamo probleme velikih preduzeća, razgovaramo sa evropskim zvaničnicima o budućnosti Srbije..." rekao je Selaković.

"Nama nisu važni marketing, ulickani nastupi i jadikovke bez ikakvih rezultata. Srbija traži hrabrost i rešenja, a ne prazne priče“, kazao je Selaković.

Prema njegovim rečima Đilas je u "gomili besmislica i nervoznih napada izrekao i jednu tačnu stvar: ova Vlada mora da krpi rupe koje nam je ostavila Vlada Demokratske stranke".

Samo ove godine, naveo je Selaković, prepolovićemo deficit i isplatiti tri milijarde evra preskupih kredita u koje nas je Vlada DS bezglavo gurala ali istovremeno postavlja i osnovu za ponovni oporavak Srbije.

„Na kraju, pitamo Dragana Đilasa: da li je istina da je lično on letos zvao Mlađana Dinkića u Vladu sa DS i govorio o partnerstvu, a da bi sada, kada Dinkić i URS jačaju i dobijaju podršku građana, okrenuo ćurak naopako i počeo da priča sasvim drugu marketinšku priču" rekao je Selaković.

On je ocenio da su Đilas i DS spremni da im partneri budu čak i radikali ili "Dveri", samo da bi se dokopali svog parčeta vlasti. Na sreću Srbije, dodao je Selaković, Vlada radi svoj posao i, ako nastavimo odlučno i hrabro da rešavamo probleme, Dragan Đilas i DS još dugo neće biti u prilici da se pitaju o Vladi Srbije.

"Pravo DS i Dragana Đilasa je da kukumavče i to pravo im niko ne može uskratiti. Bez obzira na njihove jadikovke, mi nastavljamo da radimo“, zaključio je Selaković.

Đilas je na pitanje da li je u ekonomskom programu DS planirano očuvanje Razvojnog fonda, Đilas je odgovorio da je taj Fond potpuni promašaj, a uticaj politike na njega ogroman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track