Petković: Dačiću, objasni veze s mafijom   Ružić: Šarić vas je finansirao

DSS uzvraća udarac

Petković: Dačiću, objasni veze s mafijom Ružić: Šarić vas je finansirao

Politika -
Petar Petković zahteva od javnog tužioca da sasluša šefa poslaničke grupe SPS

BEOGRAD - Obavešteni!Portparol DSS Petar Petković rekao je da su optužbe šefa poslaničkog kluba SPS Branka Ružića u emisiji „Utisak nedelje“ da je Šarićev klan ovoj stranci davao mesečne priloge od 220.000 evra mesečno bestidna laž.- Iznoseći bestidnu laž, očigledno je da Ružić pokušava da sakrije nešto krupno, a to su sastanci Ivice Dačića i njegovih saradnika Branka Lazarevića i Ivice Tončeva s mafijom. Pitamo danas da li se i drugi Dačićev šef kabineta, Vanja Vukić, takođe možda sastajao s mafijom - ocenio je Petković na konferenciji za novinare i dodao:- Obećavamo SPS da nećemo dozvoliti da ova tema padne u zaborav. Zahtevamo od javnog tužioca da ispita Branka Ružića i utvrdi kako je moguće da izgovara takve laži da je mafija finansirala DSS.On je dodao i da javnost očekuje punu istinu o, kako je rekao, sastancima premijera Dačića i njegovih saradnika s mafijom.Petković je rekao i da DSS „otvoreno baca rukavicu u lice Dačiću“ i pita ga koliko je sastanaka s mafijom imao, šta je bila tema razgovora i da li su se ti sastanci događali i u inostranstvu.Podsetimo, Branko Ružić, šef poslaničke grupe SPS, rekao je u emisiji „Utisak nedelje“ da je odbegli narko-bos Darko Šarić bio finansijer Demokratske stranke Srbije.On je rekao da je pljevaljski narko-bos svakog meseca ovoj stranci davao 220.000 evra.- Kako je klan Šarić nastao? Od 2004. godine. Ko je tada bio direktor policije, direktor SBPOK, guverner, ministar za privatizaciju? Neko iz SPS? Pa nije. Kako je moguće da je Šarićevih milijardu evra ubrizgano u privredu Srbije, što se to ne istražuje - upitao je Ružić u emisiji „Utisak nedelje“, aludirajući na to da su na pomenutim funkcijama u to vreme bili ljudi iz DSS.

Dačić: Radulović bio biznismen kad se sa mnom viđao- Nikada se nisam sretao s pripadnicima bilo kakvih organizovanih kriminalnih grupa jer u vreme kad sam se sastajao s Rodoljubom Radulovićem on nije bio kriminalac, kasnije je to postao - rekao je u Vašingtonu premijer Srbije Ivica Dačić za Radio Slobodna Evropa.Prema rečima Dačića, to je tema o kojoj je dovoljno rekao, a državni organi treba da rade svoj posao.

Ružić: Koštunice, pogledaj reprizuNišta rečitiji nije bio ni šef poslaničke grupe SPS Branko Ružić, koji je prvo predložio Petkoviću i ostalima iz DSS da poslušaju reprizu sporne emisije i dodao da zasad nema nikakav komentar na Petkovićev zahtev da ga sasluša javni tužilac.

Vukić: Petkovićevo pitanje je retoričkoDržavni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vanja Vukić kratko je za Kurir prokomentarisao da ne želi da se prepire s Petkovićem i DSS preko medija.- Pitanje koje je Petković postavio, da li sam se i ja sastajao s ljudima iz kriminalnog miljea, retoričko je i predstavlja demagogiju kojoj je ova stranka sklona - kratko je rekao Vukić. On je dodao i da na tu temu ne želi više ništa da komentariše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track